Brød
Italiensk brød
Ingredienser: 1 stk. 3 dl. vand 15 g gær 1 tsk. salt 150g. pizzamel 1 spsk. Olie Ca. 200-300 g. pizzamel |
Fremgangsmåde Start dagen før, gerne om aftenen: Rør vand, gær, salt og mel sammen. Dæk skålen med "film" og lad den stå ved stuetemperatur til næste dag. Rør olien i og ælt så meget mel i, som dejen kan tage. Den skal være smidig og kunne slippe hænderne, når man ælter den på bordet. Lad den hæve tildækket i endnu 1 time. Bank dejen flad med hænderne, og tril den fast sammen til et aflangt brød. Lad den hæve igen på pladen i en ½ time. Varm ovnen op til 250?C, og sæt en skål med vand i bunden ( det giver damp). Rids brødet dybt på langs med en meget skarp kniv. Bag det midt i ovnen i 20 -25 min., til det er gyldent og gennembagt. Brødet kan pensles med lidt æg inden bagningen, hvis det skal være blankt. Afkøles på rist. Samme dej kan bruges til flutes. Der bliver 3 stk. |
Sidst Uploadet: Saturday March 16 2024 10:37:21 Sidst Redigeret: 15-3-2024 |