Brød
Rugstykker
Ingredienser: 9 stk Let surdej: 1 dl kærnemælk 1½ dl varmt vand 15 g gær 150 g groft rugmel Dej: Let surdej ½ spsk salt 1 spsk sirup ca. 225 g hvedemel |
Fremgangsmåde Rør den lette surdej samme og stil den tildækket på køkkenbordet 12-18 timer. Rør salt og sirup i surdejen. Tilsæt hvedemelet lidet ad gagen, dejen må ikke blive for fast. Ælt dejen smidig. Rul deje ud med kagerulle eller tryk den ud med fingrene på bagepapir, til den måler ca. 24 x 24 cm. Smør pladen med vand og drys rugmel over. Lad den efterhæve lunt tildækket, sæt en omvendt bradepande over, 2 timer. Bag rugstykkerne 15-20 min. ved 225g på midterste ovnrille. Gode til madpakken og frokostbordet. |
Sidst Uploadet: Saturday March 16 2024 10:37:22 Sidst Redigeret: 4-2-2021 |