Brød
Rundstykker
Ingredienser: 16 stk. 100 g smør eller margarine 500 g mel 25 g gær 3 dl mælk 1 æg 1 tsk salt 1 tsk sukker |
Fremgangsmåde 1. Smørret smuldres i melet. 2. Gæren udrøres i den lunkne mælk. 3. De øvrige ingredienser slås i. 4. Dejen æltes godt igennem og stilles til hævning et lunt sted ca. 30 min. 5. Herefter er fremgangsmåden ens for begge slags deje: 6. Efter hævning slås dejen ned og formes til forskellige småbrød. 7. Uanset form efterhæver brødene ca. 15 min. 8. Pensles med æg eller mælk, drysses evt. med birkes, kommen eller salt. Bagetid: 10-15 min. ved god varme 200?C. |
Sidst Uploadet: Saturday March 16 2024 10:37:22 Sidst Redigeret: 4-2-2021 |