Brød
Opskrifter til Bagemaskine
Franskbrød: Forprogrameret program - 3 timer Max -1 stk:. 3 dl sødmælk 7½ dl hvedemel 25 g gær 1 tsk sukker 1 tsk salt 2 spsk olie *********************************************************** Pizza-dej: Program 8 på Auswahl-knappen - 1½ timer Max -5 stk:. ½ kg fin italiensk mel--ca 6½ dl - del evt. mellem hvede-durlum-spelt 25 g gær 3 dl vand 2 tsk salt 2 tsk sukker 4 tsk olie Fremgangsmåde: Lad dejen hæve i køleskab i en times tid eller til dobbeltstørrelse (allerbedst er det at lave den dagen før, men det er ikke ultravigtigt). Tag dejen ud og skær den ud til boller a 160 g. Ælt bollerne ved at folde ind mod det samme punkt i bollen, så den får en glat og spændstig overflade. Bollen skal rette sig op af sig selv, når man trykker på den. Læg dem på en bakke og lad hvile 30 min til en 1 time. Tag dem ud og lad dem få lidt temperatur igen, så er vi klar til at rulle ud. Frysning Frys de udrullede ubagte pizzabunde på en lagkagebund beklædt med frysefilm. Emballer hver pizzabund i frysefilm og saml dem i plastpose. Efter frysning Tø den frosne pizzabund op og efterhæv den på en bageplade med bagepapir i 3/4 - 1 time. Kom fyldet på En god frisk tomatsovs 1 rødløg 2 fed hvidløg 2 frisk tomat 2 dåse flåede tomater Lidt frisk basilikum med stængler - man kan bruge den tørrede version men smagen er derefter Evt. lidt tørret timian og oregano hvis det nu alligevel står på hylden. 2 lille dåse tomatpure ca. ialt 40 gr. 2 spsk. olivenolie ½ tsk salt peber *********************************************************** Brunsviger-dej: Program 8 på Auswahl-knappen - 1½ timer Max :. 80 g smør-- 2½ spsk olie 4 dl mælk 50 g gær 40 g - 3½ spsk sukker 1 tsk kardemomme 1 tsk salt 570 g - 7½-8 dl hvedemel Remonce 500g brun farin 420g smør ca. 150 g rosiner--2 dl Dejen slås ned og udrulles i en smurt bradepande til en tynd plade. Efterhæver ca. 20 min. Smør og sukker smeltes sammen i en gryde og afkøles helt, inden det hældes over kagen, der drysses med rosiner. Kagen sættes i en 225 gr varm ovn. Varmen dæmpes straks til 200 gr og kagen bages 15-20 min. |
Bagemaskine-vejledning |
Sidst Uploadet: Saturday March 16 2024 10:37:22 Sidst Redigeret: 4-2-2021 |