Brød
Speltbrød
Ingredienser: (ca. 2 stk.) 1 kg Speltmel sigtet - (Munkemel) 3 dl yoghurt natural 3 dl koldt vand 2 tsk salt 50 g blødgjort smør 50 g gær |
Fremgangsmåde 1. Opløs gæren i det kolde vand og tilsæt de øvrige ingredienser og ælt dejen godt. Lad dejen hvile tildækket og lunt i ca 20 min. 2. Del dejen i to og form to boller, der hviler yderligere 1 min. tildækketog lunt. 3. Form to aflange brød og læg dem i smurte franskbrøds forme eller stil dem fritstående på en bageplade med bagepapir. Lad brødene hæve tildækket og lunt i ca. 30 min. (til dobbelt størrelse) 4. Skær brødene en gang på langs (brødborm) og fire gange på skrå (fritstående) 5. Bag brødene i en forvarmet ovn på 250 g C (varmluft 230 g C), skru straks ned på 220 g C (varmluft 200 gC) i ca. 30 min. |
Sidst Uploadet: Saturday March 16 2024 10:37:22 Sidst Redigeret: 4-2-2021 |