Brød


Speltbrød




Ingredienser:
(ca. 2 stk.)

1 kg Speltmel sigtet - (Munkemel)
3 dl yoghurt natural
3 dl koldt vand
2 tsk salt
50 g blødgjort smør
50 g gær



Fremgangsmåde
1. Opløs gæren i det kolde vand og tilsæt de øvrige ingredienser og ælt dejen godt.
Lad dejen hvile tildækket og lunt i ca 20 min.

2. Del dejen i to og form to boller, der hviler yderligere 1 min. tildækketog lunt.

3. Form to aflange brød og læg dem i smurte franskbrøds forme eller stil dem fritstående på en bageplade med bagepapir. Lad brødene hæve tildækket og lunt i ca. 30 min. (til dobbelt størrelse)

4. Skær brødene en gang på langs (brødborm) og fire gange på skrå (fritstående)

5. Bag brødene i en forvarmet ovn på 250 g C (varmluft 230 g C), skru straks ned på 220 g C (varmluft 200 gC) i ca. 30 min.




Sidst Uploadet:
Saturday March 16 2024 10:37:22

Sidst Redigeret:
4-2-2021



220