Brød


Franskbrød2




Ingredienser:
1 stk.

2 1/4 dl vand
9 g gær - (prøv 22g svarende til 6g pr 100g mel)
1 tsk salt
1 tsk sukker
1½ spsk olie
345 g hvedemel - 6dl

NB! 2 x dejtemperatur (26gC) minus melets temperatur= vandets temperatur




Fremgangsmåde

Rør gær, vand sammen i røremaskinen på laveste hastighed. Tilsæt sukker, salt, og olie. Tilsæt mel lidt ad gangen til en let klistret dej.

Ælt på maskinen 10 min ved laveste hastighed og derefter 5 min ved højeste.
Kom dejen ud på bordet og lad den hvile 30 min med et stykke plast over.


Fold dejen til et brød og kom det i en smurt stegeso.
Snittes og pensles med vand og drysses med birkes.

Sæt i raskeskab i 1½ time.

Sæt stegesoen med brødet i en kold ovn og læg låg på.
Sæt temperaturen til 250 gC varmluft og bag brødet i 50 min.

Tag brødet ud af stegesoen og viderebag brødet i 5 min.





Sidst Uploadet:
Saturday March 16 2024 10:37:23

Sidst Redigeret:
4-2-2021



219