Brød


Franske Baguette




Ingredienser:
500g Tipo 00 hvedemel
10g salt =1½ tsk
10g tørgær
3 spsk. oliven olie
370 ml køligt vand


Fremgangsmåde:
1.Kom melet i en røreskål og tilsæt salt og gær i hver sin side af melet.

2.Bland resten i og bland længe til en meget lind dej.

3.Tag den ud på bordet og stræk den til den er glat.

4.Smør en skål eller beholder med olie og kom dejen heri.

5.Kom film over og lad dejen hæve 1½ time.

6.Kom dejen ud på et meldrysset bord og slå luften ud.

7.Deles dejen i 4 dele og formes til 4 flutes som efterhæver 1 time, på et viskestykke foldet i bølger, så dejen hæver opad og ikke til siderne.

8.Lav 4 snit 45 grader i hvert flutes ret dybe

9.Sættes i 220g varmluft ovn højst ½ time med vand i bunden




Sidst Uploadet:
Saturday March 16 2024 10:37:23

Sidst Redigeret:
4-2-2021



206