Brød


Surdej




Ingredienser:
Bland en melblanding af 2/3 hvedemel og 1/3 rugmel - feks:
400g hvedemel og 200g rugmel
 rugmel = Dansk rugmel groft fra Valsemøllen


75 g melblanding
75 g vand

Fremgangsmåde


1 plast eller glas beholder m låg - 1 liter

Dag 1:Morgen
100 g melblanding
100g lunken vans

Skrab kanrerne ned. Lad bøtten stå på bordet uden låg 4 timer
Sæt låget på og sæt den et lun sted til næste dag.

Dag 2: Aften
Vej 75 g af dejblandingen og tilsæt
75 g melblanding
75 g lunken vand
Sæt låg på og sæt den et lunt sted

De næste 3 dage gør du som Dag 2 - 2 gange om dagen
Efter dag 3-4 ser den død ud men det er normalt

Fortsæt med at fodre
Sæt en streg på bøtten efter fodring og
en anden streg dobbelt så højt oppe

Når dejen fordobler sin størrelse på 6-7 timer
er den klar til brug

Surdejen er stærkest 4-6 timer efter fodring


SURDEJ SE Her

Køb evt Her




Sidst Uploadet:
Saturday March 16 2024 10:37:24

Sidst Redigeret:
24-9-2021



253