Brød
Surdej
Ingredienser: Bland en melblanding af 2/3 hvedemel og 1/3 rugmel - feks: 400g hvedemel og 200g rugmel rugmel = Dansk rugmel groft fra Valsemøllen 75 g melblanding 75 g vand |
Fremgangsmåde 1 plast eller glas beholder m låg - 1 liter Dag 1:Morgen 100 g melblanding 100g lunken vans Skrab kanrerne ned. Lad bøtten stå på bordet uden låg 4 timer Sæt låget på og sæt den et lun sted til næste dag. Dag 2: Aften Vej 75 g af dejblandingen og tilsæt 75 g melblanding 75 g lunken vand Sæt låg på og sæt den et lunt sted De næste 3 dage gør du som Dag 2 - 2 gange om dagen Efter dag 3-4 ser den død ud men det er normalt Fortsæt med at fodre Sæt en streg på bøtten efter fodring og en anden streg dobbelt så højt oppe Når dejen fordobler sin størrelse på 6-7 timer er den klar til brug Surdejen er stærkest 4-6 timer efter fodring SURDEJ SE Her Køb evt Her |
Sidst Uploadet: Saturday March 16 2024 10:37:24 Sidst Redigeret: 24-9-2021 |