Brød
Rugbrød Softkerne - Virkelig godt
Ingredienser: 1 stk 910 g bagt |
75 g Rugflager Valsede el. skårne rugkerner 175 g vand Vand tilsat rugflager koges op, står10-12 min. med låg ved svag varme indtil vandet er opsuget. Køles ned til 60-70 g C. 400 g vand 17½ g frisk gær - 1,7 tsk. tørgær 4,2 g 225 g Rugmel 125 g Hvedemel 100 g Blandede kerner 30 g Rugsur - 5 spsk. 5 g Maltmel mørk - 3 3/4 tsk. Lune Rugflager 12½ g Salt - 1 3/4 tsk. |
Fremgangsmåde Hæld det hele i en røremaskine. kør dejen sammen ved lav hastighed. Skru op på højeste hastighed. Tjek dejens konsistens, tilsæt mere vand hvis dejen trykkes op ad siderne på røreskålen Den samlede æltetid er ca. 15 min. Dejens temperatur skal være 28-30 g C. Lad dejen hvile i 10 min. Kom dejen i en smurt form 1,5l. Dyp spatel i vand, så slipper den nemmere dejen. Drys med forskellige frø og lad brødet hæve til dobbelt størrelse - ca 60 min. Brug overdækningsplast. Sættes i ovnen ved 240 g C på næst nederste rille med damp. Ovnen skrues ned og brødet bages ved 220 g C i ca. 50 min. Luk dampen ud af ovnen 5 - 10 min. før brødet er færdigbagt. Færdigbagt ved en centrum-temperatur på96 g C. Opskriften er fra: https://www.bagekurset.dk/softkernerugbrod/ |
Sidst Uploadet: Saturday March 16 2024 10:37:25 Sidst Redigeret: 03-01-2023 |