Brød


Rugbrød Softkerne - Virkelig godt




Ingredienser:

1 stk 910 g bagt

75 g Rugflager Valsede
el. skårne rugkerner
175 g vand

Vand tilsat rugflager koges op,
står10-12 min. med låg ved svag
varme indtil vandet er
opsuget.
Køles ned til 60-70 g C.

400 g vand
17½ g frisk gær - 1,7 tsk. tørgær 4,2 g
225 g
Rugmel
125 g Hvedemel
100 g Blandede kerner
30 g Rugsur - 5 spsk.
5 g Maltmel mørk - 3 3/4 tsk.
Lune Rugflager
12½ g Salt - 1 3/4 tsk.

Fremgangsmåde

Hæld det hele i en røremaskine.
kør dejen sammen ved lav hastighed.
Skru op på højeste hastighed.
Tjek dejens konsistens, tilsæt mere vand hvis
dejen trykkes op ad siderne på røreskålen
Den samlede æltetid er ca. 15 min.
Dejens temperatur skal være 28-30 g C.
Lad dejen hvile i 10 min.

Kom dejen i en smurt form 1,5l. Dyp spatel i vand,
så slipper den nemmere dejen.

Drys med forskellige frø og lad brødet hæve til
dobbelt størrelse - ca 60 min. Brug overdækningsplast.

Sættes i ovnen ved 240 g C på næst nederste rille med damp.
Ovnen skrues ned og brødet bages ved 220 g C i ca. 50 min.

Luk dampen ud af ovnen 5 - 10 min. før brødet er færdigbagt.

Færdigbagt ved en centrum-temperatur på96 g C.

Opskriften er fra:
https://www.bagekurset.dk/softkernerugbrod/





Sidst Uploadet:
Saturday March 16 2024 10:37:25

Sidst Redigeret:
03-01-2023


277