Brød


Rugbrød Helles No 7 - uden Hvede - Dejligt og let




Ingredienser:



1 lille Eva trio form - 776 g brød

Rugbrød – dag 1:
105 g -1 dl surdej                                                       
225 g - 3,35 dl rugmel                                                       
334 g -3,75 dl vand 
1 tsk. salt    

190 g kerner:                               

15 g hørfrø                                                              
15 g græskarkerner                                               
35 g solsikkekerner                                                                                                 
125 g -1,5 dl knækkede, skårne eller hele rugkerner                                                                     
                                                               


Fremgangsmåde

Ingredienserne røres sammen og kommes i smurt form -
-
Stik let i overfladen med en strikkepind
- står
tildækket på køkkenbordet til brødet er hævet til
 3/4 af formen -eller ca 8 timer


Tænd ovnen og varm den op til  180 grader varmluft

Det skal bages på den nederste rille i 1 time

Tag brødet ud og placer bagetermometret i rugbrødet, så spidsen er ca. midt i brødet

IndTjek brødet til 97 grader. 

Vend brødet ud af formen og lad det hvile på en bagerist til det er koldt.
 Den sprøde skorpe bevares, hvis du opbevarer brødet indpakket i et rent og tørt viskestykke.

Hvis du foretrækker en blød skorpe, så opbevar brødet i en plastpose

(190 g frø til et brød)

Til boks: Til 10 brød

1250 g knækkede rugkerner
150g hørfrø
150 g græskar
350 g solsikkekerner



Fra: https://quindeliv.dk/verdens-bedste-rugbrod-uden-hvede/

Andre af mine rugbrød:

http://www.aros-innovation.dk/Ekstra.php




Sidst Uploadet:
Saturday March 16 2024 10:37:26

Sidst Redigeret:
02-01-2023



169