Brød
Rugbrød Helles No 7 - uden Hvede - Dejligt og let
Ingredienser: |
1 lille Eva trio form - 776 g brød Rugbrød – dag 1: 105 g -1 dl surdej 225 g - 3,35 dl rugmel 334 g -3,75 dl vand 1 tsk. salt 190 g kerner: 15 g hørfrø 15 g græskarkerner 35 g solsikkekerner 125 g -1,5 dl knækkede, skårne eller hele rugkerner |
Fremgangsmåde Ingredienserne røres sammen og kommes i smurt form - - Stik let i overfladen med en strikkepind - står tildækket på køkkenbordet til brødet er hævet til 3/4 af formen -eller ca 8 timer Tænd ovnen og varm den op til 180 grader varmluft Det skal bages på den nederste rille i 1 time Tag brødet ud og placer bagetermometret i rugbrødet, så spidsen er ca. midt i brødet IndTjek brødet til 97 grader. Vend brødet ud af formen og lad det hvile på en bagerist til det er koldt. Den sprøde skorpe bevares, hvis du opbevarer brødet indpakket i et rent og tørt viskestykke. Hvis du foretrækker en blød skorpe, så opbevar brødet i en plastpose |
(190 g frø til et brød) Til boks: Til 10 brød 1250 g knækkede rugkerner 150g hørfrø 150 g græskar 350 g solsikkekerner |
Fra: https://quindeliv.dk/verdens-bedste-rugbrod-uden-hvede/ |
Andre af mine rugbrød: http://www.aros-innovation.dk/Ekstra.php |
Sidst Uploadet: Saturday March 16 2024 10:37:26 Sidst Redigeret: 02-01-2023 |