Fremgangsmåde
Mælken kommes i en skål og gæren opløses heri. Tilsæt salt, sukker, æg og chokoladestykker. Kom hvedemel og smeltet smør i skålen og ælt til en blank og smidig dej. Måske skal alt hvedemelet ikke bruges. Lad dejen hæve tildækket i ca 45 min. Vend
dejen ud på et meldrysset bord, form den til 12 boller og læg dem i et
ildfast fad (ca 20 x 30 cm) foret med bagepapir. Bollerne behøver ikke
røre hinanden, men det er meningen, at de skal vokse sammen under
hævning. Lad bollerne efterhæve tildækket i ca 30 minutter. Pensl dem herefter med sammenpisket æg. Bag bollerne ved 180 °C (alm. ovnfunktion) på midterste ovnrille i ca 20 min, indtil de gyldne og gennembagte. Lad chokoladebrudene afkøle let, inden de løftes op af fadet ved hjælp af bagepapiret og afkøles på bageristen. Chokoladebrud er bedst, når de er nybagte, men de kan godt gemmes et par dage, hvis de pakkes godt ind. De kan desuden fryses.
fra:https://madenimitliv.dk/wprm_print/18408
|