Brød
Focacciabrød
Ingredienser: 25 g gær 5 dl lunken vand 1 spsk timian 1 spsk oregano 4 fed hvidløg knust 1 dl olivenolie 500 g tipo 00 hvedemel 13 g flagesalt |
Fremgangsmåde Opløs gær i lunkent vand og en halv deciliter olivenolie Tilsæt krydderurter og hvidløg Tilsæt hvedemel og salt, og rør rundt med en dejspatel, til du får en klistret dej. Dæk dejen til, og lad den hæve i 30 minutter. Smør en ny skål med lidt olivenolie, og kom dejen herover. Fugt dine fingre med olivenolie, og stræk og fold dejen ind over sig selv, så den formes som en kugle. Lad herefter dejen hæve i 30 minutter. Smør et fad grundigt med olivenolie, eller beklæd det med bagepapir. Kom dejen i fadet, og stræk forsigtigt dejen ud i fadet. Lad dernæst dejen hæve i 40 minutter. Forvarm ovnen til 225 grader varmluft. Dryp to spiseskeer olivenolie over brødet. Stik dine fingre ned i overfladen af brødet, så du “prikker huller” i overfladen. Det får luften i dejen til at komme op til overfladen og fordeler olivenolien ned i brødet. Pil evt et rødløg, og skær dem i skiver på langs, og anret dem over brødet. Fordel også oliven, krydderurter og eventuelt andre grøntsager over brødet. Tryk det let ned i brødet, og drys med flagesalt. Bag focacciabrødet i ovnen i cirka 20 minutter, til det er flot hævet og gyldent. Opskrift |
Sidst Uploadet: Saturday March 16 2024 10:37:26 Sidst Redigeret: 14-11-2023 |