Fremgangsmåde
Koldt vand og gær røres sammen..
Bland mel, salt og sukker sammen.
Ælt gradvist melet i sammen med olivenolie,
og ælt cirka 10-12 minutter ved middel hastighed.
Overdæk med et fugtigt viskestykke,
og lad dejen hæve 1 time
Tag dejen ud på bordet.
Del dejen i 8 boller a' ca.125 gram
Lad dem hæve 15 minutter.
Rul så bollerne ud til store pitabrød med kagerulle, der er knap en centimeter tykke.
Hæver igen 15 minutter.
Forvarm ovnen til 250 °C varmluft.
Rul ud en gang mere til knap en centimeter i tykkelsen,
og lad dem nu hæve i 10 minutter.
Pitabrødene bages gerne på bagestål,
men en almindelig bageplade med bagepapir kan også gøre det.
Bedst resultat får du dog på bagestål.
Bag fire pitabrød ad gangen, og de skal have cirka 5 minutter,
og er færdige når kanten er gylden og de er blevet store og luftige i ovnen.
.
|