Brød
Morgenboller med sesam
Ingredienser: 6 stk. 300 gram hvedemel 30 gram rugmel/fuldkornsmel 225 gram vand 50 gram yoghurt 2½ gram gær 7½ gram salt Fra |
Fremgangsmåde I en skål rør vand, yoghurt, gær og salt sammen, til gæren er opløst. Tilsæt mel og rør dejen sammen med en ske. Dejen skal bare røres sammen til en ensartet masse, ikke æltes. Sørg for at dejen er godt tildækket, enten i en boks/skål med låg eller med film over skålen Lad dejen stå og hæve natten over på køkkenbordet. Er det en varm sommerdag, tilsæt da kun 2 gram gær (størrelsen af en ært). Er det en kold vinterdag, hvor køkkenet måske er koldt, tilsæt da de 5 gram gær. Varm ovnen op til maksimal varme 250 til 300 grader. Drys godt med mel på bordet. Vend dejen ud af skålen forsigtigt. Rør så lidt som muligt ved dejen for at undgå at slå luft ud af den. Vend dejen en gang over sig selv. Fugt overfladen af dejen med vand og drys den med sesam. Giv den et let tryk så frøene sidder fast. Skær dejen ud i stykker og sæt dem på et bagepapir. Tag en varm bageplade/bagesten ud af ovnen, slide bagepapiret over på. Bag bollerne i 6 minutter ved maksimal varme og skru derefter ned til 235 grader og bag dem cirka 10 minutter mere, eller til de er gyldne. Hold øje med dem. Lad dem køle af på en rist eller nyd dem lune! Mikkel: Airfry på Bake 160 gC i 23 min |
Sidst Uploadet: Thursday October 24 2024 12:22:54 Sidst Redigeret: 23-8-2024 |