Desserter


Flødeostekage




Ingredienser:
6-8 Pers

75 g smør
150 g fuldkornshvedekiks

4 blade husblas
200 g flødeost
ca. 2 dl creme fraiche
1 tsk vanille
1 spsk citronsaft
1tsk revet citronskal
2 æg
50 g florsukker

PYNT
1 glas syltede kirsebær
2½ dl kirsebærsaft
4 blade husblas

Fremgangsmåde

Smelt smørret.
Smuldr kiksene deri og bland det sammen.
Hæld massen i en springform (20 cm i diameter).

 
Læg husblasen i blød i koldt vand i 5 min.
Rør flødeost sammen med æggeblommer, creme fraiche, vanille, citronsaft og -skal.

Træk husblasen op af udblødningsvandet og smelt den i en lille skål i vandbad.
Afkøl den lidt og hæld den i ostemassen.

Pisk hviderne stive. Bland forsigtigt florsukker i og vend dem i ostemassen.


Hæld det over kiksene i springformen, og stil den koldt til næste dag.

Hæld saften fra kirsebærrene og fortynd  den med vand, til der er 2½ dl.

Bland de udblødte, smeltede husblas i saften. pynt kagen med kirsebær.

Hæld geleen hen over, når den begynder at stivne.

Abrikoser fra dåse kan anvendes i stedet for kirsebær.




Sidst Uploadet:
Wednesday April 24 2024 09:50:57

Sidst Redigeret:
4-2-2021



347