Desserter
Flødeostekage
Ingredienser: 6-8 Pers 75 g smør 150 g fuldkornshvedekiks 4 blade husblas 200 g flødeost ca. 2 dl creme fraiche 1 tsk vanille 1 spsk citronsaft 1tsk revet citronskal 2 æg 50 g florsukker PYNT 1 glas syltede kirsebær 2½ dl kirsebærsaft 4 blade husblas |
Fremgangsmåde Smelt smørret. Smuldr kiksene deri og bland det sammen. Hæld massen i en springform (20 cm i diameter). Læg husblasen i blød i koldt vand i 5 min. Rør flødeost sammen med æggeblommer, creme fraiche, vanille, citronsaft og -skal. Træk husblasen op af udblødningsvandet og smelt den i en lille skål i vandbad. Afkøl den lidt og hæld den i ostemassen. Pisk hviderne stive. Bland forsigtigt florsukker i og vend dem i ostemassen. Hæld det over kiksene i springformen, og stil den koldt til næste dag. Hæld saften fra kirsebærrene og fortynd den med vand, til der er 2½ dl. Bland de udblødte, smeltede husblas i saften. pynt kagen med kirsebær. Hæld geleen hen over, når den begynder at stivne. Abrikoser fra dåse kan anvendes i stedet for kirsebær. |
Sidst Uploadet: Wednesday April 24 2024 09:50:57 Sidst Redigeret: 4-2-2021 |