Desserter


Hasselnøddeskal med fyld




Ingredienser:
Sprøde hasselnøddeskaller:

300 g hvedemel,
150 g stuetempereret smør,
100 g flormelis,
1 stort æg,
1/2 vanillestang (brug kun kornene),
150 g finthakkede hasselnøddekerner

Hvid citroncreme:

4 dl piskefløde,
1/2 vanillestang,
1 citron,
300 g god hvid chokolade,
4 blade husblas

Citronsirup:
100 g sukker,
1 dl koldt vand,
1 citron (saft og skal),

Glaskaramel:

ca. 400 g flormelis

Fremgangsmåde
Hasselnøddeskaller:
Alle ingredienser æltes sammen til en ensartet dej.
Dejen hviler i køleskab i 1/2 time, inden den rulles ud. Dejen rulles tyndt ud med lidt hvede­mel. Til sidst drysses nødderne på dejen - disse presses ned
i den færdig­udrullede dej. Dejen stikkes ud i runde former (ca. 8 cm i diameter).
6-8 forme (diameter 5 cm) fores med den tyndt udrullede mørdej (det er vigtigt ikke at fedte formene).

Bages ved 180 grader, til de er gyldne, hvorefter de afkøles.

Hvid citroncreme:
Husblasen udblødes i 1 liter koldt vand minimum 15 minutter.
Piskefløde, vanillekorn og den tomme vanillestang koges op og tages af varmen. Den hvide chokolade hakkes fint og kommes i den stadig varme fløde. Rør godt og tilsæt nu den udblødte og vredne husblas.
Passer gennem en sigte. Tilsæt til sidst saft og skal fra citronen. Cremen afkøles i køleskab i minimum to timer.
Den helt kolde creme piskes luftig med en håndmixer og er nu klar til brug.

Den luftige creme sprøjtes som toppe i de afkølede sprøde nøddeskaller.

Citronsirup:
Alle ingredienserne koges op og skummes af undervejs. Afkøles.

Glaskaramel:
Flormelis smeltes i en gryde og anvendes straks. Små klatter af nylavet smeltet karamel stryges straks og helt fladt ud til tynde ovaler på bagepapir afkøles og sættes på som pynt, inden desserterne anrettes.




Sidst Uploadet:
Friday March 15 2024 16:51:16

Sidst Redigeret:
4-2-2021



255