Desserter
Jordbær Charlotte
Ingredienser: ½-1 pk fingerkager JORDBÆRGELE 200 g jordbær 100 g sukker ½ dl vand 4 blade udblødt husblas JORDBÆRCREME 500 g jordbær 6 blade husblas 300 g sukker 3 æggehvider 4 dl piskefløde 1 springform på 22 cm |
Fremgangsmåde Til geleen blendes jordbærrene med sukker. Varm vandet, 1 dl jordbærpuré og den udblødte husblas op for svag varme, til husblassen er smeltet.Rør det i jordbærpureen og stil til afkøling. Beklæd formen med film. Del kagerne i halve, og stil dem med den buede side udad og den skårne flade opad langs kanten. Hæld geleen i formen, og stil den i køleskab. Når geleen er størknet, tilberedes cremen. Til cremen blendes jordbærrene med halvdelen af sukkeret og sies. opvarm lidt af jordbærpureen, og opløs den udblødte husblas heri. Rør det i den øvrige puré.Pisk æggehviderne næsten stive tilsæt resten af sukkeret og pisk hvidernehelt stive til en tæt marengsmasse over vandbad. Pisk fløden stiv. Fold jordbærpureen sammen med de piskede hvider og flødeskummet med store luftige tag. Fyld cremen i formen ogstil den i køleskab helst til næste dag og i mindst 6 tiner. Læg serveringsfadet over farmen inden den vendes. Løsn formen, og fjern filmen. |
Sidst Uploadet: Friday March 15 2024 16:51:17 Sidst Redigeret: 4-2-2021 |