Desserter


Panne Cotta med abrikoscoulis - Kenneths mor's




Ingredienser:
4 pers
Panne Cotta:
4 dl piskefløde
1 stang vanille
50g sukker
1 strimmel citronskal
3 blade husblas

Abrikoscoulis:
50 g soltørrede abrikoser
1 dl friskpresset appelsinsaft
1 spsk. akaciehonning
1 dl sød hvidvin f.eks. Mustcat de Lunel

Pynt:
Årstidens bær og frugt

Fremgangsmåde
Fløde, kornene fra en stang vanille, vanillestangen, sukker og citron bringes langsomt til
kogepunktet under omrøring.
Læg husblas i blød i 5 min. i koldt vand, tag den op og pres vandet af.
Rør husblasen i den varme fløde og hæld fløden gennem en finmasket si.
Fordel fløden i fire små skåle, kopper eller glas skyllet i koldt vand.
Dæk skålene med plastfilm og sæt dem i køleskabet i mindst 3 timer.
Kog hakkede abrikoser 5 min. i appelsinsaft tilsat honning.
Tag gryden af varmen, tilsæt hvidvin o lad det køle helt af.
Blend abrikoserne og smag til med ekstra honning.
Vend panne cotta ud på tallerkenen, kom lidt abrikoscoulis ved og pynt med bær.




Sidst Uploadet:
Friday March 15 2024 16:51:17

Sidst Redigeret:
4-2-2021



199