Desserter
Panne Cotta med abrikoscoulis - Kenneths mor's
Ingredienser: 4 pers Panne Cotta: 4 dl piskefløde 1 stang vanille 50g sukker 1 strimmel citronskal 3 blade husblas Abrikoscoulis: 50 g soltørrede abrikoser 1 dl friskpresset appelsinsaft 1 spsk. akaciehonning 1 dl sød hvidvin f.eks. Mustcat de Lunel Pynt: Årstidens bær og frugt |
Fremgangsmåde Fløde, kornene fra en stang vanille, vanillestangen, sukker og citron bringes langsomt til kogepunktet under omrøring. Læg husblas i blød i 5 min. i koldt vand, tag den op og pres vandet af. Rør husblasen i den varme fløde og hæld fløden gennem en finmasket si. Fordel fløden i fire små skåle, kopper eller glas skyllet i koldt vand. Dæk skålene med plastfilm og sæt dem i køleskabet i mindst 3 timer. Kog hakkede abrikoser 5 min. i appelsinsaft tilsat honning. Tag gryden af varmen, tilsæt hvidvin o lad det køle helt af. Blend abrikoserne og smag til med ekstra honning. Vend panne cotta ud på tallerkenen, kom lidt abrikoscoulis ved og pynt med bær. |
Sidst Uploadet: Friday March 15 2024 16:51:17 Sidst Redigeret: 4-2-2021 |