Desserter
Brownie Chokolade Kage med Is - Julies
Ingredienser: 1 bageform, 20 x 25 cm BROWNIE 200 g mørk chokolade 200 g smør 3 æg 200 g sukker 50 g brun farin 125 g hvedemel ¼ tsk. salt ½ dl. stærk friskbrygget kaffe COOKIE 115 g smør 75 g sukker 100 g brun farin 1 tsk. vaniljesukker 1 æg 1 æggeblommer 185 g hvedemel ½ tsk. bagepulver ½ tsk. salt 100 g mørk chokolade 50 g mandler TIL SERVERING 1 liter vaniljeis fra Rema1000 Hindbærdressing |
Fremgangsmåde BROWNIE Tænd ovnen på 175°, og læg bagepapir i bageformen. Hak chokoladen groft, og smelt chokolade og smør i en varmefast skål over vandbad. Pisk æg, sukker og brun farin let sammen i en skål med en elpisker, og rør herefter det smeltede chokoladesmør i. Bland mel og salt, og sigt det i dejen. Rør dejen sammen med den friskbryggede kaffe. COOKIE Smelt smørret, og afkøl det let. Pisk smeltet smør, tre slags sukker, æg og æggeblomme sammen i en skål med en elpisker. Rør mel, bagepulver og salt i dejen. Hak chokolade og mandler groft, og tag ¼ af chokoladen fra til drys. Vend mandler og resten af den hakkede chokolade i cookiedejen. Hæld browniedejen i formen. Fordel cookiedejen i små, tilfældige stykker ovenpå, og drys med den sidste hakkede chokolade. Bag kagen i ovnen i 20-25 minutter, til den er fast, men stadig blød i midten. Afkøl kagen på en bagerist. Lad herefter kagen sætte sig på køl til næste dag. SERVERING Skær kagen i ca. 20 firkantede stykker, og servér med en kugle vaniljeis på toppen. TIP: Der er kage til mange i denne store brownie med cookie. Gem evt. rester i en lukket beholder i fryseren i op til 1 måned. Kagen er fra |
Sidst Uploadet: Friday March 15 2024 16:51:18 Sidst Redigeret: 12-11-2023 |