Desserter


Brownie Chokolade Kage med Is - Julies




Ingredienser:
1 bageform, 20 x 25 cm


BROWNIE

200 g mørk chokolade
200 g smør
3 æg
200 g sukker
50 g brun farin
125 g hvedemel
¼ tsk. salt
½ dl. stærk friskbrygget kaffe

COOKIE

115 g smør
75 g sukker
100 g brun farin
1 tsk. vaniljesukker
1 æg
1 æggeblommer
185 g hvedemel
½ tsk. bagepulver
½ tsk. salt
100 g mørk chokolade
50 g mandler

TIL SERVERING
1 liter
vaniljeis fra Rema1000
Hindbærdressing





Fremgangsmåde
BROWNIE
Tænd ovnen på 175°, og læg bagepapir i bageformen. Hak chokoladen groft, og smelt chokolade og smør i en varmefast skål over vandbad.

Pisk æg, sukker og brun farin let sammen i en skål med en elpisker, og rør herefter det smeltede chokoladesmør i. Bland mel og salt, og sigt det i dejen. Rør dejen sammen med den friskbryggede kaffe.

COOKIE
Smelt smørret, og afkøl det let. Pisk smeltet smør, tre slags sukker, æg og æggeblomme sammen i en skål med en elpisker. Rør mel, bagepulver og salt i dejen.

Hak chokolade og mandler groft, og tag ¼ af chokoladen fra til drys. Vend mandler og resten af den hakkede chokolade i cookiedejen.

Hæld browniedejen i formen. Fordel cookiedejen i små, tilfældige stykker ovenpå, og drys med den sidste hakkede chokolade.

Bag kagen i ovnen i 20-25 minutter, til den er fast, men stadig blød i midten. Afkøl kagen på en bagerist. Lad herefter kagen sætte sig på køl til næste dag.

SERVERING
Skær kagen i ca. 20 firkantede stykker, og servér med en kugle vaniljeis på toppen.

TIP: Der er kage til mange i denne store brownie med cookie. Gem evt. rester i en lukket beholder i fryseren i op til 1 måned.

Kagen er fra




Sidst Uploadet:
Friday March 15 2024 16:51:18

Sidst Redigeret:
12-11-2023



130