Desserter
Æblekage
Sorter
som i en helhedsvurdering er fundet meget gode/bedst til mos er
sorterne: ’Elshof’, ’Fiesta’, ’Holsteriner Cox’, ’Jonagored’,
’Filippa’, ’Bodil Noorgaard’, ’Maribo Pigeon’ samt ’Discovery’. Et bredere felt af sorter er fundet gode/ok til mos: ’Maglemer’, ’Høve Reinette’, ’Aroma’, ’Gråsten’, ’Ondrupmose æble’, ’Rajka’, ’Cox Pomona’, ’Brøndæble’, ’Ingrid Marie’, ’Dronning Louise’ og ’Broholm’. Ingredienser: ½ dl Vand 750 g Skrællede æbler i mindre stykker 25 g Smør 1 spsk Sukker ½ Vaniljestang Ristet rasp 75 g Smør 100 g Rasp 85 g Sukker 75 g Knuste makroner Pynt ½ liter Piskefløde pisket til flødeskum fra |
Fremgangsmåde Æblemos Kom vand og æblestykker i en tykbundet gryde. Kog ved svag varme og under låg i ca. 10 min. eller til æblerne er møre - rør af og til. Rør smør, sukker og vanilje i æblemosen og smag til. Lad mosen køle af. Ristet rasp Smelt smørret i en pande ved kraftig varme, men uden at det bruner. Tilsæt rasp og sukker og rist blandingen ved jævn varme og under omrøring til den er gylden og sprød. Hæld raspen på et stykke bagepapir på en bagerist. Rør af og til mens raspen køler af og bland makronerne i. Gammeldags æblekage Anret æblemos og rasp lagvis i 4 portionsglas og top op med flødeskum. |
Sidst Uploadet: Sunday October 06 2024 10:26:02 Sidst Redigeret: 6-10-2024 |