Desserter


Æblekage




Sorter som i en helhedsvurdering er fundet meget gode/bedst til mos er sorterne: ’Elshof’, ’Fiesta’, ’Holsteriner Cox’, ’Jonagored’, ’Filippa’, ’Bodil Noorgaard’, ’Maribo Pigeon’ samt ’Discovery’.

Et bredere felt af sorter er fundet gode/ok til mos: ’Maglemer’, ’Høve Reinette’, ’Aroma’, ’Gråsten’, ’Ondrupmose æble’, ’Rajka’, ’Cox Pomona’, ’Brøndæble’, ’Ingrid Marie’, ’Dronning Louise’ og ’Broholm’.


Ingredienser:
½ dl Vand
750 g Skrællede æbler i mindre stykker 
25 g Smør
1 spsk Sukker
½ Vaniljestang

Ristet rasp
75 g Smør
100 g Rasp
85 g Sukker
75 g Knuste makroner

Pynt
½ liter Piskefløde pisket til flødeskum


fra

Fremgangsmåde

Æblemos
Kom vand og æblestykker i en tykbundet gryde.
Kog ved svag varme og under låg i ca. 10 min. eller til æblerne er møre - rør af og til.

Rør smør, sukker og vanilje i æblemosen og smag til.
Lad mosen køle af.

Ristet rasp
Smelt smørret i en pande ved kraftig varme, men uden at det bruner.

Tilsæt rasp og sukker og rist blandingen ved jævn varme og under omrøring til den er gylden og sprød.

Hæld raspen på et stykke bagepapir på en bagerist.
Rør af og til mens raspen køler af og bland makronerne i.

Gammeldags æblekage
Anret æblemos og rasp lagvis i 4 portionsglas og top op med flødeskum.








Sidst Uploadet:
Sunday October 06 2024 10:26:02

Sidst Redigeret:
6-10-2024



21