Forretter
Empanadas (ca. 23 stk.)
Ingredienser: Dej: 450 g mel 75 g margarine 0,3 spsk. Salt ca. 2,9 dl vand (evt. Butterdej i stedet) Fyld: 500 g hakket oksekød 1 stk stort løg ½ spsk. Paprika 1 fed hvidløg ½ br. Oregano - 1 spsk. 1 stk chili mild 0,75 spsk. Salt 80g rosiner |
Fremgangsmåde Dej: Margarinen smuldres i melet. Salt tilsættes. Vand tilsættes på en gang og æltes. PS! Der er rigeligt med dej, men det er grundet at dejen er svær at udrulle 2. gang. Fyld: Løgene skæres i tern og svitses til de er møre . Kødet svitses. Herefter blandes løg og kød og de øvrige ingredienser tilsættes og smages til. Dejen rulles tyndt ud og skæres ud i cirkler med ca. 10 cm i diameter. I hver cirkel lægges en portion fyld. Dyp en finger i vand og fugt kanten af dejen lidt og fold derefter, så der dannes halvcirkler. Der lukkes tæt i kanten, evt. v.h.a. en gaffel. Der prikkes et par huller i empanadaérne med en gaffel, så luften kan slippe ud under bagningen. Pensles med æg. Bages v. 200 grader, til de er gyldne ( ca. 30 min) Egner sig til frysning. **************************** PS! Der kan fint bruges butterdej istedet for den originale. dej. 1 pakke butterdej med nettovægt 420g passer til kødet og giver 12 stk Empanadas ( i varm 200 gC ovn i 20-25 min.) En Empanadas med butterdej giver 242 KCal |
Sidst Uploadet: Friday March 15 2024 17:56:10 Sidst Redigeret: 14-8-2022 |