Forretter


Empanadas (ca. 23 stk.)




Ingredienser:

Dej:
450 g mel
75 g margarine
0,3 spsk. Salt
ca. 2,9 dl vand

(evt. Butterdej i stedet)

Fyld:
500 g hakket oksekød
1 stk stort løg
½ spsk. Paprika
1 fed hvidløg
½ br. Oregano - 1 spsk.
1 stk chili mild
0,75 spsk. Salt
80g rosiner

Fremgangsmåde
Dej:
Margarinen smuldres i melet. Salt tilsættes.
Vand tilsættes på en gang og æltes.
PS! Der er rigeligt med dej, men det er grundet at dejen er svær at udrulle 2. gang.

Fyld:
Løgene skæres i tern og svitses til de er møre .
Kødet svitses.
Herefter blandes løg og kød og de øvrige ingredienser tilsættes og smages til.

Dejen rulles tyndt ud og skæres ud i cirkler med ca. 10 cm i diameter.

I hver cirkel lægges en portion fyld. Dyp en finger i vand og fugt kanten af dejen lidt og fold derefter, så der dannes halvcirkler. Der lukkes tæt i kanten, evt. v.h.a. en gaffel.

Der prikkes et par huller i empanadaérne med en gaffel, så luften kan slippe ud under bagningen.

Pensles med æg. Bages v. 200 grader, til de er gyldne ( ca. 30 min)

Egner sig til frysning.  
****************************

PS! Der kan fint bruges butterdej istedet for den originale. dej.
1 pakke butterdej med nettovægt 420g passer til kødet og giver 12 stk Empanadas
 ( i varm 200 gC ovn i 20-25 min.)

En Empanadas med butterdej giver 242 KCal




Sidst Uploadet:
Friday March 15 2024 17:56:10

Sidst Redigeret:
14-8-2022



289