Forretter
Græsk Fiskesuppe
Ingredienser: En fryd for øjet - En himmelsk smag for ganen 3/4 kg. blandet fisk med ben, finner og hale (evt et torskehoved) 3 spsk. Olivenolie 1 gulerod 2 fed hvidløg 1 glas knastør hvidvin nogle kviste dild (hakket) lidt basilikum og timian salt og peber 1 lille løg 1 lille squash 1 l. Vand nogle kviste bladpersille (hakket) 1 tsk.. Oregano 1 knivspids muskat Garniture 100 g. friske rejer eller 1 ds. rejer. 1 lille dåse muslinger. Friske rejer med skal koges for sig. Køles af og pilles. Vandet kan kommes i suppen Til legering af suppen 2 æg saft af 1 citron 1 spsk. Mel ½ tsk. Sukker |
Fremgangsmåde 1. Gør fisken ren. Hvis det er hel fisk, kan man koge hoved, hale og finner af til en fond, der så nedsætter vandmængden i retten tilsvarende. 2. Skær fisken i store stykker. 3. Skær løg, gulerod og squash i store stykker. 4. Hak hvidløget fint. 5. Varm olien op i en gryde af passende størrelse og sauter grønsagerne en smule. 6. Tilsæt vand, hvidvin og vandet fra muslingerne samt evt. fra rejerne. 7. Bring det i kog. 8. Læg fisken ned i den kogende fond. 9. Bringes atter i kog og der skummes grundigt. Tilsæt de øvrige krydderier. 10. Suppen skal nu småkoge i 15-20 min. 11. Tag fisken og grønsagerne op af suppen med en hulske og hold dem varme. Dæk dem over med folie og et viskestykke. 12. Imens laves jævningen til legering af suppen. Ingredienserne piskes sammen. 13. Si suppen. Bring den atter i ganske svagt kog og pisk jævningen i og tag suppen af ilden, men hold den varm. 14. Fisken pilles fri for ben samtidig med at den bevares så hel som muligt. 15. Læg fisk, muslinger og rejer i varme dybe tallerkener. Hæld den varme suppe henover. Drys med bladpersille og lidt reven citronskal. 16. Server straks med brød og citronbåde. Hvidvin eller Retsina |
Sidst Uploadet: Friday March 15 2024 17:56:10 Sidst Redigeret: 2-2-2021 |