Forretter


Friturekogte Hyldeblomster i beignetdej




Ingredienser:
Friskplukkede hyldeblomster helt nyudsprungne

Beignetdej:

500 g. hvedemel
30 g. sukker
10 g. salt
1 æg
1 øl
4 dl. lunkent vand
1 dl. olie
4 æggehvider

Fremgangsmåde
Dej: Rør alle ingredienserne undtagen de piskede hvider godt sammen
og lad dejen hvile en time. Vend herefter de stiftpiskede hvider i dejen.
Dyp nu blomsterne ned i dejen - hold i stilken og dyp, til blomsten er helt dækket
- og kog dem gyldne i friture-gryden i olie. Læg blomsterne op på fedtsugende papir
efterhånden som de bliver færdige. Blomsternes aromatiske duft forstærkes af at være
omsluttet af dejen og varmen. Servér dem varme som dessert med et drys sigtet flormelis.
Hertil kan man evt. drikke et glas køligt østrigsk eller tysk
hvidvin, der krydres med skovmærker: Tilsæt en flaske vin et par stilke skovmærker.
Lad vinen stå til dagen efter, og nyd den så kølig til de sprøde hyldeblomster.




Sidst Uploadet:
Friday March 15 2024 17:56:10

Sidst Redigeret:
2-2-2021



257