Forretter
Græske Konvolutter
Ingredienser: ca. 15 konvolutter Græsk butterdej Fyllo 200 g. frosset / frisk spinat (hele blade) 2 spsk.. Cremefraiche (38% el 18%) 1 spsk. Olivenolie 50 g. mild feta 1 sammenpisket æg salt peber Jeg udelader dette: 1 tsk tørret mynte ½ bt. hakket dild |
Fremgangsmåde Spinaten tøs op og presses fri for væde. Bruges der frisk spinat, skal denne først skylles grundigt i flere hold vand og derefter hakkes groft. Souteres i olivenolien i en gryde og stilles til afkøling. De øvrige ingredienser røres sammen til en jævn masse. Spinaten blandes i Dejplade ½ pk. Fyllo - olie til pensling - 1 pisket æg til limning De optøede fylloblade skæres i aflange lige brede strimler ( 7-8 cm brede). Pensl med let hånd en stribe fyllo med olivenolie. En skefuld fyld lægges på den ene ende af en strimlen og der foldes diagonalt over indtil strimlen er brugt op. Du skulle nu have en lille trekantet konvolut. Den sidste snip klæbes fast med lidt pisket æg. Tærterne anbringes på en bageplade ( husk bagepapir) og pensles med æg. Bages i en 220 C° varm ovn i 20 min.. Vendes efter ca. 10 min. Og pensles på den anden side. Serveres straks. Kan fryses både bagte og ubagte. Frosne konvolutter skal bage 3 min længere på hver side. Variation af fyld Kog 1 kylling og skær kødet i tern. Læg kyllingekødet i en gryde sammen med champignon .Kom lidt suppe og fløde ved. Jævn dette til en meget tyk sovs og smag det til med salt og peber Lad det afkøle inden det kommes i konvolutterne |
Sidst Uploadet: Friday March 15 2024 17:56:10 Sidst Redigeret: 2-2-2021 |