Forretter
Lakse-tatar
Ingredienser: Syrnet fløde 4 pers 5 dl. piskefløde 5 spsk. citronsaft 1/4 tsk. salt peber Tatar 250 g. fersk e. røget laksefilet 1 spsk. citronsaft 1 spsk. oliven olie ca. ½ chalotteløg, i bitte små tern 1 spsk. fintskåret purløg evt salt friskkværnet peber 1 iceberg salat hoved evt. dildkviste til pynt Tilbehør: Grovflute eller surbrød |
Fremgangsmåde Smag fløden til med salt og friskkværnet peber og hæld den i en lille, flad skål. Hæld citronsaften dråbevis jævnt ud over flødens overflade, men rør ikke rundt. Lad fløden trække en halv times tid til den er tyknet lidt. Det ser man ved forsigtigt at løfte den ene side af skålen. Skær laksen af skindet og skær alt det brune kød væk på skindsiden. Skær laksen i små stykker og hak dem i hånden med en god, skarp kokkekniv. Laksen kan også findeles i food-processor, men pas på at den ikke bliver til puré, den skal have en god struktur med små stykker i. Rør den hakkede laks sammen med olie, citronsaft, finthakket løg (ikke for meget) og fintskåret purløg og smag evt. yderligere til med salt og friskkværnet peber. Skyl og tør salatbladene og skær dem i fine strimler. Anret laksetataren enten i ægform med en lille buket salat ved eller bredt ud på frokosttallerkener med en krans af salatstrimler omkring. Dryp fløden over salaten og pynt evt. med dildkviste |
Sidst Uploadet: Friday March 15 2024 17:56:11 Sidst Redigeret: 15-03-2024 |