Forretter


Laksetærter




Ingredienser:
Dej:
150 g. mel
75 g. smør
1 æggeblomme
ca.2 spsk. Vand

Fyld:
40 g. smør
4 spsk. Mel
ca. 1½ dl. mælk
ca. 1 dl piskefløde
1 ds. Laks ( ca. 220g )
salt, hvid peber
2-3 spsk. Tør vermouth, helst fransk ( Kan udelades)
2 æg

Fremgangsmåde
Dej: Findel smørret i melet til en smågrynet masse.
Saml dejen med æggeblomme og vand. Læg dejen koldt ½ time.

Fyld: Afbag smør og mel og spæd op med mælk og fløde ved konstant piskning.
Tag gryden af varmen. Tag laksekødet ud af dåsen. Fjern skind og ben.
Del kødet i mindre stykker og bland det i sovsen. Smag sovsen til med salt,
hvid peber og tør vermouth. Rør to hele æg i sovsen. Pensl små tærteforme på
udvendig side med smeltet smør. Udrul dejen, ikke for tyndt, på et melet bord.
Beklæd den udvendige side på tærteformene med dej. Prik dejen godt med en gaffel.
Bag tærterne med dejen opad i en forvarmet ovn ved 200° C, til de er gyldne, ca. 10 min.
Fjern formene forsigtigt, så snart tærterne kommer ud af ovnen. Afkøl tærterne på en bagerist.
Sæt de kolde tærtebunde på en usmurt bageplade. Fordel fyldet i tærterne helt op til kanten.
Sæt tærterne ind på næstøverste ribbe ved 225°C, til overfladen er gylden, 10-15 min.

Servering:
Server laksetærterne omgående og rygende varme. Med salat og cremefraice med dild.

TIPS:
Kan laves i traditionel tærteform.!




Sidst Uploadet:
Friday March 15 2024 17:56:11

Sidst Redigeret:
2-2-2021



247