Forretter
Rejecocktail
Ingredienser: 4 pers. 150 g. pillede, friske el. frosne rejer 150 g. friske asparges eller 1 lille ds. (130-150g.) ca. 1/4 icebergsalathoved 1 bt. dild el. purløg Marinade ca. 3 spsk. olie ca. 1 spsk. citronsaft 1 tsk. revet løg 1/4 tsk. mild paprika salt, friskkværnet hvid peber Dressing 50-75 g. mayonnaise ca. 1 dl. ymer 1-2 spsk. tomatpuré ½ fed knust hvidløg nogle dråber citronsaft 1/4 tsk mild paprika salt - peber 1 tsk. engelsk sovs Tilbehør: flutes, dressing |
Fremgangsmåde Pil rejerne el. køb dem pillede. Optø frosne rejerne langsomt. Åbn posen og drys ganske lidt salt over rejerne, mens de optør. Skræl og skær friske asparges i 3 cm lange stykker. Kom dem i saltet vand 5-8 min. Hæld friske el ds. - asparges til aftrypning. Snit salaten meget fint. Skyld dild. Tag lidt fra til pynt. Klip resten fint. Pisk marinaden sammen af de nævnte ingredienser. Bland forsigtigt rejer, asparges og dild i marinaden. Fordel grøn salat i portionsglas. Glasset skal være ca. 1/4 fuld af salat. Fordel rejesalaten over. Pynt med kviste af frisk dild, citron, tomat evt. karse. Dressing: Rør alle ingredienserne sammen. Smag dressingen godt til. Serveres til rejecocktail. |
Sidst Uploadet: Friday March 15 2024 17:56:11 Sidst Redigeret: 2-2-2021 |