Forretter


Rejecocktail




Ingredienser:
4 pers.

150 g. pillede, friske el. frosne rejer
150 g. friske asparges eller 1 lille ds. (130-150g.)
ca. 1/4 icebergsalathoved
1 bt. dild el. purløg

Marinade

ca. 3 spsk. olie
ca. 1 spsk. citronsaft
1 tsk. revet løg
1/4 tsk. mild paprika
salt, friskkværnet hvid peber

Dressing

50-75 g. mayonnaise
ca. 1 dl. ymer
1-2 spsk. tomatpuré
½ fed knust hvidløg
nogle dråber citronsaft
1/4 tsk mild paprika
salt - peber
1 tsk. engelsk sovs

Tilbehør: flutes, dressing

Fremgangsmåde
Pil rejerne el. køb dem pillede. Optø frosne rejerne langsomt.
Åbn posen og drys ganske lidt salt over rejerne, mens de optør.

Skræl og skær friske asparges i 3 cm lange stykker.
Kom dem i saltet vand 5-8 min. Hæld friske el ds. - asparges til aftrypning.

Snit salaten meget fint. Skyld dild. Tag lidt fra til pynt. Klip resten fint.

Pisk marinaden sammen af de nævnte ingredienser. Bland forsigtigt rejer,
asparges og dild i marinaden.

Fordel grøn salat i portionsglas. Glasset skal være ca. 1/4 fuld af salat.
Fordel rejesalaten over. Pynt med kviste af frisk dild, citron, tomat evt. karse.

Dressing: Rør alle ingredienserne sammen. Smag dressingen godt til.
Serveres til rejecocktail.




Sidst Uploadet:
Friday March 15 2024 17:56:11

Sidst Redigeret:
2-2-2021



360