Forretter
Klar suppe med kød- og melboller
Ingredienser: 1 god høne ca. 2-3 kg 1 godt kraftben salt 1 suppevisk porre gulerod pastinak selleri persille evt. løvstikke (maggiurt) |
Fremgangsmåde 1. Hønen gøres i stand og lægges i en 10 l. gryde sammen med et kraftben. Tilsæt koldt vand til det lige dækker hønen. 2. Gryden bringes langsomt i kog og skummet fjernes med en hulsi (skummet er proteinstoffer som kommer til overfladen) Fjernes dette ikke bliver suppen grumset. 3. Først efter skummet er fjernet tilsættes suppevisken sammen med salt. (Har man ikke alle grønsagerne til en god suppevisk, kan et enkelt stykke løvstikke gøre underværker- måske det er derfor den i folkemunde hedder maggiurt . Denne plante er absolut god at have i haven. Kviste kan klippes om sommeren og gemmes i fryseren til vinterbrug, men pas på den har en kraftig smag). 4. Kog suppen i ca. 2½ time til hønen er godt mør. Si suppen og tag urterne op - smid dem ud til fuglene. 5. Rengør nye grønsager f.eks. gulerod og selleri i tern , porre i skiver. Hvis man synes suppen er for fed fjernes lidt af fedtperlerne og de nye urter tilsættes og koges møre. (Husk! Det er i fedtet smagen findes. Lad det blive i suppen og løb i stedet en tur efter middagen) 6. Suppen smages til med salt og tilsættes kød og melboller, hvorefter den er klar til servering sammen med et godt stykke kuvertbrød 7. Hønen kan tilberedes til Høns i asparges, høne i peberrodssovs, hønsesalat og sikkert meget mere. |
Sidst Uploadet: Friday March 15 2024 17:56:12 Sidst Redigeret: 2-2-2021 |