Forretter


Østers Glaserede




Ingredienser:
4 pers.

12 friske østers
50 g smør
2 finthakkede skalotteløg
1/4 liter tør mousserende vin
2 æggeblommer
Østerssaft
Salt, Peber
30 g russisk kaviar Rød og Orange
1 porre i fine tynde strimler
Dild

Tilbehør:

Lunt flutes fra Specialbageren eller
tynde skiver ristet brød

Fremgangsmåde
Østersene åbnes, saften hældes fra og gemmes og de lægges i et ovnfast fad.
Sauter løgene klare i smør. Tilsæt mousserende vin og kog ind til 1/3.
Si saucen og pisk æggeblommerne i. Pisk saften fra østersene i saucen og fortsæt
med at piske over vandbad til den er cremet.
Smag til med salt og peber. Fordel saucen hen over østersene og
sæt dem under grillen i ovnen 3-4 minutter til de er gyldne.
Skær porren i meget fine tynde strimler og blancher dem i kogende vand.
Pynt østersene med kaviar, porrestrimler og dild.
Tip:

Man kan bruge grønskalsmuslinger fra Seven Seas i stedet for østers og pynte
med lakserogn eller stenbidderrogn i stedet for russisk kaviar.




Sidst Uploadet:
Friday March 15 2024 17:56:12

Sidst Redigeret:
2-2-2021



242