Forretter
Tærter med løg, timian og gedeost
Ingredienser: ca 8 Stk. Hvad er det med karamelliserede løg? De lugter guddommeligt, især når de er stegt i smør. Disse enkle løgtærter med gedeost skal helst serveres varme, selvom de også smager dejligt kolde. 40 g smør 500g løg, skåret i tynde skiver 2 fed hvidløg, knust 1 spsk frisk timian, hakket 350 g færdig butterdej mel 200 g gedeost i træstammefacon havsalt og friskkværnet sort peber |
Fremgangsmåde Varm ovnen op til 220 grader. Smelt smørret ved lav varme. Tilsæt løg, timian og hvidløg og steg det hele i 20-25 minutter, indtil løgene er bløde og gyldne. Krydr med salt og peber og stil løgene til afkøling. Læg dejen på en melet overflade og rul den ud til et rektangel på 20 x 40 centimeter. Skær kanterne til. Del rektanglet i 8 lige store firkanter. Fordel løgmassen på firkanterne. Skær osten ud i 8 skiver og læg en skive på hver dejplade. Læg tærterne over på en stor bageplade og bag dem i den forvarmede ovn i 12-15 minutter, indtil dejen er hævet, og osten er gylden. Lad tærterne køle en smule af og server dem, mens de stadig er varme. |
Sidst Uploadet: Friday March 15 2024 17:56:13 Sidst Redigeret: 2-2-2021 |