Forretter
Broccolibuketter friterede med kål og hvidløgsmayo
Ingredienser: passer ca. til 4 pers. FRITEREDE BROCCOLIBUKETTER 0.5 l olie 1 stk. broccoli 0.5 dl øl 75 g tempuramix eller hvedemel 0.5 tsk.salt HVIDLØGSMAYO 3 fed hvidløg 0.5 dl æggeblomme 1.5 dl rapsolie 0.5 tsk. salt 2 spsk. citronsaft SYLTET SPIDSKÅL 0.25 stk. spidskål 1 dl lagereddike 0.5 dl sukker sort peber laurbærblad |
Fremgangsmåde 1. Broccoli: Kom olien in gryde (eller en friture, hvis du har sådan en) og varm op 2. I mellemtiden - skyl broccolien, tør af og skær den nederste del af stokken fra. Bræk eller skær broccolien i buketter. 3. Bland tempura/hvedemel med øl og salt og pisk grundigt sammen 4. Dyp broccoli stykkerne i tempuradejen og kom i den varme olie i 4-5 minutter - hvis broccolien ikke er blevet gylden brun i løbet af 4 minutter skal der skrues op for varmen - og omvendt, hvis broccolien bruner lige med det samme skal temperaturen skrues lidt ned. 5. Dryp broccoli stykkerne af på køkkenrulle og nyd med det samme 6. Hvidløgsmayo: Tænd ovnen på 200 grader. Kom hvidløg med skræl ind på en bageplade og bag i ca. 15 minutter eller indtil de er krympet lidt og er brune. 7. Pisk æggeblommer med salt og citronsaft - du kan med fordel bruge et elpiskeris eller en foodprocessor. 8. Når æggemassen er luftig kommes rapsolie i lidt af gangen - det er vigtigt at alle ingredienser er stuetemperatur. 9. Pres de karameliserede hvidløg i mayonaisen og smag til med salt, citrosnsaft og evt. trøffelolie. 10. Syltet spidskål: Varm lagereddike og sukker op i gryden så sukkeret opløses - kom evt. 1/2 laubær blad og nogle hele sorte peberkorn i. 11. Snit kålet fint og kom kålet i en lufttæt beholder - hæl syltelagen udover og lad køle ned i 20 minutter. 12. TIP: du kan sagtens lave mere af gangen - det kan holde sig minimum 2-3 uger på køl. 13. Anretning: Anret f.eks. på tynde skiver ristet brød med mayo i bunden, syltet kål og friteret broccoli på toppen http://livsstil.tv2.dk/mad/opskrift/friterede-broccolibuketter-med-kaal-og-hvidloegsmayo |
Sidst Uploadet: Friday March 15 2024 17:56:14 Sidst Redigeret: 2-2-2021 |