Forretter


Bruschetta med tomat og basilikum





FORBEREDELSESTID15 min
KOGETID20 minutter
SAMLET TID35 min
SERVERINGER6 til 10 portioner

Brug enhver smagfuld, moden tomat til denne opskrift. Hvis du bruger cherrytomater, skal du bare kvarte dem, ikke gider blanchere eller skrælle dem.
For at skære basilikumblade i tynde skiver skal du stable bladene oven på hinanden og rulle sammen som en cigar. Lav derefter tynde skiver fra den ene ende af basilikumcigaren til den anden.

Ingredienser:
•    6 til 7 modne tomater (ca. 1 1/2 pund )
•    2 fed hvidløg, hakket (ca. 2 teskefulde)
•    1 spsk ekstra jomfru olivenolie
•    1 tsk balsamicoeddike
•    6 til 8 friske basilikumblade , skåret i tynde skiver eller hakket
•    3/4 tsk havsalt , mere eller mindre efter smag
•    1/2 tsk friskkværnet sort peber , mere eller mindre efter smag
•    1 baguette, franskbrød eller lignende italiensk brød
•    1/4 kop olivenolie


Fremgangsmåde

Blancher og skræl tomaterne
Bring 2 liter vand i kog. Mens vandet opvarmes, lav lavvandede snit i et krydsmønster i spidsenderne af tomaterne (dette vil gøre tomaterne nemmere at skrælle).
Når vandet koger, tages gryden af varmen. Kom skårede tomater i det varme vand og blancher i 1 minut.
Fjern med en hulske og lad sidde, indtil det er køligt nok til at håndtere. Pil derefter forsigtigt tomatskallerne af. Skær stilkens bund ud med en skærekniv.
Skær tomaterne i halve eller kvarte og pres det meste af saften og frøene ud.

Forvarm ovnen
til 230°C med en rist i den øverste åbning af ovnen.

Hak tomater, vend dem med hvidløg, olivenolie, eddike, basilikum, salt og peber
Hak tomaterne fint og kom dem i en mellemstor skål. Bland det hakkede hvidløg, 1 spsk ekstra jomfruolivenolie og balsamicoeddike i.
Rør den tynde skiver basilikum i og tilsæt salt og friskkværnet sort peber, og smag mere til. Bemærk, tomater elsker salt; du skal muligvis tilføje mere, end du forventer.

Rist baguetteskiverne
Brug en brødkniv til at skære baguetten på diagonalen og lav en halv tomme tykke skiver. Pensl den ene side af hver skive med olivenolie (en kagepensel hjælper her) og læg olivenoliesiden nedad på en bageplade eller bradepande.
Baguetteskiverne rister bedst i den øverste rille i din ovn, så du skal muligvis arbejde i partier for at riste dem alle.
Når ovnen har nået 230°C, læg skiverne i ovnen på øverste rille og rist i 5 til 6 minutter, indtil de er let brunede rundt om kanterne.
Hvis du vil, kan du riste brødskiverne uden først at overtrække dem i olivenolie. Rist dem til de er let brune på begge sider. Skær derefter et fed hvidløg i to og gnid over den ene side af toastbrødet. Pensl derefter med olivenolie. (Se det nemmeste hvidløgsbrød nogensinde .)

Server ristet brød med tomatblanding
Arranger det ristede brød på et fad, med olivenoliesiden opad (olivenolien hjælper med at skabe en midlertidig barriere, der forhindrer brødet i at blive blødt af de hakkede tomater).
Server enten toastene almindeligt med en skål med tomatbruschettablandingen ved siden af, så folk kan toppe deres egen, eller brug en ske til forsigtigt at toppe hver ristet brødskive med noget af tomatblandingen. Hvis du topper hver skive individuelt, så gør det lige inden servering.

Opskrift



<

Sidst Uploadet:
Friday March 15 2024 17:56:14

Sidst Redigeret:
14-11-2023



137