Kager
Bolleklovn
Ingredienser: Til 10-15 børn: 6 dl. mælk 50 g. gær 225 g. margarine 1200 g. (20 dl) hvedemel 2 æg 1 tsk. salt 2 spsk. sukker evt. 100 g marcipan 1 sammenpisket æg til pensling |
Fremgangsmåde 1. Mælken lunes og gæren udrøres heri. 2. Margarinen smuldres i melet. 3. Mælk, gær. Æg, salt og sukker røres i. 4. Dejen æltes igennem, til den er smidig. 5. Stilles til hævning tildækket et lunt sted ca. 1 time. 6. Dejen lægges på et meldrysset bord og æltes igennem. 7. Dejen formes til 11 små boller til hat, 1 stor bolle til ansigt og 20 boller til resten af kroppen. 8. Inden i bollerne kan der evt. kommes et lille stykke marcipan. 9. Bollerne sættes sammen til krop, arme og ben på bagepapir. 10. Hat og hoved sættes ved siden af eller bages bagefter. 11. Efterhæver ca. 15 min. ved 200 C°. på midterste ribbe. Pynt Glasur : 2 dl. flormelis 3 tsk. vand evt. 3 spsk. pistaciemasse 1-2 poser vingummi, lakrids og eller bolcher Fremgangsmåde: Flormelis, vand og evt. pistaciemasse røres sammen og kommes i en plastpose. Man kan også lave både en hvid og en grøn glasur. Der klippes et meget lille hul i hjørnet. Bolleklovnen pyntes med glasur og slik. Bolleklovnen er fryseegnet. Holdbar ca. 3 mdr. ved -18 C°. Bollerne kan også bages dagen i forvejen. Bollerne kan også bages som almindelige boller og pyntes med flag |
Sidst Uploadet: Saturday March 16 2024 06:03:15 Sidst Redigeret: 4-2-2021 |