Kager
Chokolade-Kastanjekage Gurli's
Ingredienser: 100 g. mørk chokolade 4 æggeblommer 150 g. sukker 200 g. kastanjepuré' naturel fra dåse 4 æggehvider 50 g. sukker (prøv at tilsætte 1 tsk bagepulver) Glasur 125 g. chokolade 2 spsk. vand 2 æggeblommer 1 spsk. sukker 1 1/4 dl. piskefløde Pynt og tilbehør 50 g. hvid chokolade 2 skrællede kiwifrugter i halve skiver 1/4 l. letpisket flødeskum |
Fremgangsmåde 1. Smelt chokoladen og lad den afkøle, men den må ikke stivne. 2. Pisk æggeblommer og sukker lyst og cremet og bland det med chokoladen. 3. Mos kastanjepuréen gennem purémaskinen direkte ned i massen og rør det sammen. Pisk det hele godt sammen. 4. Bruges food-processor piskes æggeblommer og sukker hvide i maskinen, kastanjepuré tilsættes og derpå den smeltede chokolade. 5. Pisk æggehviderne meget stive og pisk de 50 g sukker i. 6. Vend først halvdelen og derpå resten af æggehviderne i dejen. 7. Kom den i en smurt kageform på 18-20 cm i diameter. 8. Bag kagen ved 175 C°. i ca. 50 min. 9. Tryk evt. kagen lige. hvis den er hævet skævt og afkøl den i formen. Til glasuren smeltes chokolade og vand. 1. Pisk æggeblommer og sukker i og varm et ½ minut under omrøring, men pas på, at det ikke kommer til at koge. 2. Afkøl. 3. Pisk fløden stiv og bland den i chokoladen, før den stivner helt. 4. Stil glasuren i køleskabet, til den er næsten stiv. Vend kagen ud af formen og fordel glasuren på sider og bund. Stil kagen i køleskabet og lad glasuren blive helt stiv. Smelt den hvide chokolade og sving den i cirkler hen over kagen i et tilfældigt mønster. Det skal gøres hurtigt og vil også sprøjte lidt ud over bordet! Løft kagen over på et serveringsfad ved hjælp af to paletknive. Stik kiwiskiverne fast langs kagekanten og server med letpisket flødeskum til. |
Sidst Uploadet: Saturday March 16 2024 06:03:16 Sidst Redigeret: 4-2-2021 |