Kager


Favoritkage




Ingredienser: (2x opskriften til en bradepande)
250 g smør eller margarine
300 g. sukker (3½dl.)
4 æg
200 g mel ca. (3½ dl.)
2 tsk. Bagepulver
100g valnøddekerner
75 g mørk chokolade

Evt: Glasur:
125g. chokolade
2 spsk. vand
2 æggeblommer
1 spsk. sukker
1 1/4 dl. piskefløde



Fremgangsmåde
1. Rør fedtstof og sukker godt sammen.
2. Rør æggene i ét ad gangen.
3. Bland mel og bagepulver.
4. Fold det forsigtigt i sammen med hakkede valnøddekerner og chokolade.
5. Kom dejen i en velsmurt, aflang form (1½ liter), der er drysset med rasp.
Bag kagen ca. 1¼ time ved 175°C
Kagen er fryseegnet.


Glasur:
Til glasuren smeltes chokolade og vand.
1. Pisk æggeblommer og sukker i og varm et ½ minut under omrøring, men pas på, at det ikke kommer til at koge.
2. Afkøl.
3. Pisk fløden stiv og bland den i chokoladen, før den stivner helt.
4. Kom den på kagen - brug evt sprøjtepose til siderne




Sidst Uploadet:
Saturday March 16 2024 06:03:16

Sidst Redigeret:
4-2-2021



282