Kager
Favoritkage
Ingredienser: (2x opskriften til en bradepande) 250 g smør eller margarine 300 g. sukker (3½dl.) 4 æg 200 g mel ca. (3½ dl.) 2 tsk. Bagepulver 100g valnøddekerner 75 g mørk chokolade Evt: Glasur: 125g. chokolade 2 spsk. vand 2 æggeblommer 1 spsk. sukker 1 1/4 dl. piskefløde |
Fremgangsmåde 1. Rør fedtstof og sukker godt sammen. 2. Rør æggene i ét ad gangen. 3. Bland mel og bagepulver. 4. Fold det forsigtigt i sammen med hakkede valnøddekerner og chokolade. 5. Kom dejen i en velsmurt, aflang form (1½ liter), der er drysset med rasp. Bag kagen ca. 1¼ time ved 175°C Kagen er fryseegnet. Glasur: Til glasuren smeltes chokolade og vand. 1. Pisk æggeblommer og sukker i og varm et ½ minut under omrøring, men pas på, at det ikke kommer til at koge. 2. Afkøl. 3. Pisk fløden stiv og bland den i chokoladen, før den stivner helt. 4. Kom den på kagen - brug evt sprøjtepose til siderne |
Sidst Uploadet: Saturday March 16 2024 06:03:16 Sidst Redigeret: 4-2-2021 |