Kager
Florentinere
Ingredienser: ca. 10-12 stk. 100 g smør 125g (1 dl +1 spsk) sukker 80 g (1 dl + 3 spsk) maizena 100g (2 dl) smuttede, grofthakkede mandler 100g (2 dl) valnødde- eller hasselnøddekerner 100 g hakket pomeransskal eller syltet appelsinskal 1-2 tsk vanillesukker PYNT: Overtrækschokolade ca. 100-150 g, hvis alle kagerne skak overtrækkes |
Fremgangsmåde Rør blødgjort smør med sukker. Tilsæt marizena. Hak smuttede mandler og valnødder groft. Hak pomeransskal eller syltet appelsinskal ret fint. Bland alt dette og vanillesukker i dejen. Tril dejen til en pølse med diameter som en femkrone. Pak dejen ind i bagepapir og læg den i køleskabet nogle timer, til den er fast. Er dejen for blød til at kunne trilles til en pølse, må den først lidt i køleskabet. Tænd ovnen og indstil en på 175 g. Beklæd bageplader med bagepapir. Skær dejen i 1 cm tykke skiver. Læg højst 4-5 på hver plade, da de flyder meget ud. Bag kagerne på øverste ribbe i ovnen ved 175 g i 7-10 min. til de er let gyldne. Lad kagerne afkøle på pladen, til de er næsten stive. Er kagerne gået meget ud af facon kan man skubbe dem runde, lige når de kommer ud af ovnen. Læg kagerne forsigtigt til afkøling på en bagerist. PYNT: Bræk overtrækschokoladen i stykker og smelt den i en skål over vandbad. Chokoladen må ikke blive over 35g vaqrm. Læg alle kagerne på bagerist med den flade side opad. pensl med smeltet overtrækschokolade. Sæt kagerne koldt, men ikke i træk eller køleskab, indtil chokoladen er stiv. Læg forsigtigt kagerne tætsluttende dåse. VARITATION: Overtræk ikke kagerne med chokolade, men læg dem sammen med flødeskum evt. smagt til med cognac eller abrikoslikør.Kagerne kan da både serveres til kaffe og som dessert TIPS: Florentinere skal behandles med varsom hånd, da de meget let går i stykker. Det er unødvendigt at dybfryse disse kager, da de har en holdbarhed, ca. 1 mdr. i en tætsluttende dåse. De går også alt for let i stykker i en dybfryser. |
Sidst Uploadet: Saturday March 16 2024 06:03:16 Sidst Redigeret: 4-2-2021 |