Kager
Napoleonshatte
Ingredienser: ca. 18 stk MØRDEJ 250 g mel 75 g flormelis 150g smør 1 æg FYLD 250 g marcipan 2 spsk flormelis 1lille æggehvide OVERTRÆK mørk cokolade |
Fremgangsmåde Kom mel og flormelis i en skål, og smuldr smørret heri med fingrene. Tilsæt ægget, og saml hurtigt dejen til en kugle. Læg den i køleskabet mindst 1time. Ælt marcipanen med flormelis og æggehvide. Rul dejen udpå et meldrysset bord med kagerulle i ca. ½ cm. tykkelse. Udstik kager medet glas, ca 10 cm i diameter. læg en kugle marcipanfyld på hver dejcirkel. Pensl kanten med lidt æggehvide. Saml dejen om marcipankuglerne med tre fingre, så de kommer til at ligne Napoleons hat. Klem lidt, så dejen ikke falder ned under bagningen. Bag kagerne ca. 10 min. ved ved 200g på midterrillen. Afkøl kagerne på bagerist. Smelt chokoladen i et ikke for varmt vandbad. Dryp bunden af kagerne i chkoladen eller brug en pemsel. Lad kagerne tørre med chokoladebunden opad. Napoleonshattene kan fryses. |
Sidst Uploadet: Saturday March 16 2024 06:03:18 Sidst Redigeret: 4-2-2021 |