Kager
Nøddesnitter
Ingredienser: 40 stk MØRDEJ 300g mel 75 g malede hasselnøddekerner 1 stort æg 100 g sukker 2 tsk vanillesukker 150 g smør eller margarine FYLD 5 spsk honning ikke flydende 100 g smør 125 g sukker 200 g høvlede mandler ENDVIDERE bagepapir ca 1 spsk mælk 100-150 g overtrækschokolade |
Fremgangsmåde Start med mørdejen.Bland melet med de malede nøddekerner i en skål. Lav en fordybning i midten, kom ægget heri, drys sukker og vanillesukker over og fordel ovenpå små stykker smør/margarine. Hak alt med en kniv og ælt derefter dejen hurtigt sammen. Læg den i en plastpose i køleskabet i godt 1 time. Udrul dejen ca. 2 mm tyndt på bagepapir med et stykke klar folie over. læg dejpladen (ca 30 x 38 cm) med bagepapir på bagepladen og pensl dejen med mælk. Bland til fyldet honning, smør og sukker i en gryde og smelt alt sammen under omrøring. Tilsæt mandelskivrne giv blandingen et opkog og tag gryden fra varmen. lad fyldet køle af i et par minutter og smør den på dejen - lad en godt fingerbred kant være fri hele vejen ryndt, så fyldet under bagningen ikke løber ud på bagepladen. Sæt kagen i den 180-200 g varme ovn og bag den i ca. 20 min. Lad kagen køle lidt af på bagepladen, før den med en skarp kniv deles i trekanter. læg stykkerne på bagerist og lad dem blive helt kolde. Og så kommer fidusen, der gør de lækre nøddesnitter til bagværk helt som fra den professionelle konditor. Smelt chokoladen i vandbad i en skål og dyp hver kages spidser i chokolade. Stil kagerne køligt, til chokoladen er stivnet, så er nøddesnitterne serveringsklare. De holder sig fint i en tætlukket dåse. |
Sidst Uploadet: Saturday March 16 2024 06:03:19 Sidst Redigeret: 4-2-2021 |