Kager


Saschertærte




Ingredienser:
Dej
120 g. mørk bitter chokolade
100 g. smør
40 g. flormelis
5 æggeblommer
kornene af 1/2 stang vanille
50 g. mel
120 g. malede mandler
4 æggehvider
80 g. flormelis.

Fyld
300 g. abrikosmarmelade evt. fra Den gamle Fabrik.

Overtræk
150 g. mørk overtrækschokolade.

Pynt
De mosede abrikoser fra marmeladen.

Fremgangsmåde
1. Smelt chokoladen over vandbad ved svag varme.
2. Pisk smør, flormelis og æggeblommer sammen og tilsæt vanillekornene.
3. Rør den afkølede chokolade i.
4. Bland melet med de usmuttede, fintmalede ,mandler og bland det i chokolademassen.
5. Pisk æggehvider og flormelis sammen i 3-4 min., til det er stift som marengs og vend det forsigtigt i dejen med en gummiskraber.
6. Smør en 2 liters springform og bred dejen ud i den.
7. Bag den på næstnederst rille ved 180 C°. i ca. 25 min.
. 8. Stik forsigtigt en træpind ned midt i kagen - hvis der ikke hænger noget ved, er den færdig. Tag den forsigtigt ud af formen og lad
den køle af på en bagerist.
9. Bring abrikosmarmeladen i kog og pres den gennem en fin si. Gem resterne af abrikoserne til pynt.
10. Skær kagen igennem til 2 og læg 2/3 af abrikosmarmeladen imellem. Smør hele kagen udvendigt med resten.
11. Stil den koldt.
12. Smelt chokoladen over vandbad ved svag varme. Overtræk kagen, når den er kold, og marmeladen er stivnet.
Gem lidt chokolade, fyld det i et pergamentkræmmerhus og pynt toppen af kagen.
13. Dekorerer yderligere med lidt abrikoser.




Sidst Uploadet:
Saturday March 16 2024 06:03:19

Sidst Redigeret:
4-2-2021



203