Fremgangsmåde
Mørdej: Alle
ingredienserne æltes sammen til en ensartet dej. Dejen stilles koldt en
½ time. Den kolde dej udrulles relativt tyndt i rigeligt mel. Dejstykket
udstikkes i ca. 20 stk. cirkler á ca. 7 cm. i diameter. Anvend gerne et
"kruset" udstikker sæt - alternativt et glas eller lign…. Cirklerne bages på bagepapir ved 200 grader til de er let gyldne, ca. 8 - 10 minutter. Bundene afkøles på bagerist.
Vanilje creme: 2
dl. af mælken koges op i en lille gryde. Vaniljestangen flækkes på den
lange led & vaniljekornene skrabes ud med en lille kniv. Kornene
blandes med sukkeret & mases sammen med en paletkniv, således at
kornene skilles ad. Vaniljesukker, maizena & den resterende ½ dl.
mælk piskes godt. Tilsæt blommerne & pisk igen. Når mælken koger
kommes vanilje blandingen direkte op i gryden. Pisk rigtigt godt til
cremen tykner dejligt. Cremen hældes straks i en beholder. Læg et
stykke husholdningsfilm direkte oven på vaniljecremen, således at der
ikke dannes kondens. Afkøl cremen helt i køleskab - minimum 2 timer. (Vaniljecremen skal anvendes samme dag eller efterfølgende dag).
Opbygning: Piskefløden
piskes til flødeskum (ikke for stiv). Flødeskummet kommes op i en
sprøjttepose med stjerne tyl & sprøjtes sirligt i en høj krans på
de 10 bunde. (Læg sprøjteposen med fløde-skum i køleskabet imens
medaljerne bygges videre op…). Fyld 1 tsk. god jordbær marmelade i
hver flødeskums krans. Den iskolde vaniljecreme piskes lind med et
piskeris & kommes ligeledes op i en sprøjtepose med en mindre tyl.
(Anvend gerne en engangssprøjtepose uden tyl!!). Vaniljecremen sprøjtes i flødeskums-kransen ovenpå marmeladen, således at "hullet" er helt fyldt ud. De
10 mørdejs "låg" stryges med glasur & drysses med finthakkede
pistacie. "Lågene" lægges på som top. Afslut med en lille fløde rosette
& en lille skive friskt jordbær. Opbevares i køleskab indtil
servering. Servér samme dag!!
|