Ingredienser: 20 Stk:
Trøffelmasse: 600 g Forskellige kagerester - gerne noget chokoladekage 3 spsk. Hindbærmarmelade 3 spsk. Kakao 1½ tsk. Rom aroma
Pynt: 50 g chokolade Krymmel, hakkede nødder eller kokos
Det
er så dejligt med kage rester, tænk at rester kan blive til, lækker
romkugler eller træstammer. Selv om at det bliver lavet af rester, så
smager det som en helt ny kage. Hvis man gerne vil lave romkugler eller
træstammer, men ikke har nogle rester, så kan man købe, et par skære
kager nede i supermarkedet.
|
Fremgangsmåde Trøffelmasse
Rør kageresterne til krummer, det skal ligne brødkrummer.
Bland hindbærmarmelade, kakao og rom ekstrakt i kagekrummerne. Rør det sammen til trøffelmassen samler sig, og bliver ensartet.
Tril trøffelmassen til 20 romkugler, på str. med en golfbold.
Læg romkuglerne i køleskabet i 30 min, så de bliver mere faste, og nemmer at arbejde med.
Pynt
Smelt chokoladen i en skål over vandbad.
Hæld den ønsket krymmel i en skål.
Tag
lidt smeltet chokolade i håndfladen, og tril en romkugle rund, så der
kommer chokolade over det hele. (jeg har handsker på når jeg gør det,
for det griser) Når der er chokolade på romkuglen trilles den i
krymmel. Gentag med alle romkuglerne.
Opbevar romkuglerne i en kagedåse i køleskabet.
Info
Trøffelmassen kan også bruges til træstammer.
|