Kager
Mazarintærte med sommerbær
Ingredienser: 120 g marcipan 120 g sukker 120 g blødt smør 2 æg 50 g hvedemel 75 g mørk chokolade 1 aflang tærteform med løs bund, ca. 35 x 11 cm Citroncreme: (kan erstattes med flødeskum flormelis og citronsaft) 2½ dl piskefløde 2 spsk. lemoncurd (Kan købes) 1 spsk. citronsaft Til servering: 100 g ribs 100 g hindbær 100 g jordbær 100 g blåbær |
Fremgangsmåde Blend marcipan, sukker og smør i en blender eller foodprocessor. Fordel marcipanblandingen i en skål, og pisk æggene i med en elpisker. Vend herefter mel i dejen, og rør forsigtigt, til den er jævn og glat. Tænd ovnen på 175° varmluft. Fordel kagemassen i en smurt form, og bag kagen i ovnen i 15-20 minutter, til den er gylden og gennembagt. Lad den afkøle let på en bagerist. Hak chokoladen groft, og smelt den i en skål over vandbad. Smør den smeltede chokolade oven på kagen, og lad chokoladen størkne helt. Citroncreme: Pisk fløden til blødt skum i en skål med en elpisker. Vend flødeskummet med lemoncurd og citronsaft, og fordel citroncremen oven på kagen. Servering: Skyl alle bærrene. Halvér evt. jordbær, hvis de er meget store. Fordel bær oven på kagen, og servér Fra |
Sidst Uploadet: Tuesday June 11 2024 08:31:45 Sidst Redigeret: 11-6-2024 |