Kager


Mazarintærte med sommerbær




Ingredienser:
120 g marcipan
120 g sukker
120 g blødt smør
2 æg
50 g hvedemel
75 g mørk chokolade

1 aflang tærteform med løs bund, ca. 35 x 11 cm

Citroncreme: (kan erstattes med
flødeskum flormelis og citronsaft)
2½ dl piskefløde
2 spsk. lemoncurd
  (Kan købes)
1 spsk. citronsaft

Til servering:
100 g ribs
100 g hindbær
100 g jordbær
100 g blåbær


Fremgangsmåde

Blend marcipan, sukker og smør i en blender eller foodprocessor.

Fordel marcipanblandingen i en skål, og pisk æggene i med en elpisker.

Vend herefter mel i dejen, og rør forsigtigt, til den er jævn og glat.

Tænd ovnen på 175° varmluft.

Fordel kagemassen i en smurt form, og bag kagen i ovnen i 15-20 minutter, til den er gylden og gennembagt.

Lad den afkøle let på en bagerist.

Hak chokoladen groft, og smelt den i en skål over vandbad.

Smør den smeltede chokolade oven på kagen, og lad chokoladen størkne helt.

Citroncreme:
Pisk fløden til blødt skum i en skål med en elpisker.

Vend flødeskummet med lemoncurd og citronsaft, og fordel citroncremen oven på kagen.


Servering:
Skyl alle bærrene.
Halvér evt. jordbær, hvis de er meget store.
Fordel bær oven på kagen, og servér


Fra




Sidst Uploadet:
Tuesday June 11 2024 08:31:45

Sidst Redigeret:
11-6-2024



43