Kager


Chokolade-Roulade




Ingredienser:

175 g mørk chokolade af god kvalitet, finthakket
6 økologiske æg, æggeblomme og hvide adskilt
175 g sukker
2 spsk kakaopulver
300 ml fløde
flormelis, til at støve


Fremgangsmåde

Forvarm ovnen til 180C varmluft.
Smør let en 33cm x 23cm form, beklæd derefter bunden og siderne af formen
med et stort stykke bagepapir, og skub det ind i hjørnerne.

Smelt chokoladen i en skål over en gryde med kogende vand.
Fjern fra varmen og stil til side til afkøling.

Læg æggehviderne i en stor skål og pisk, til de er stive, men ikke tørre.
Vender du skålen på hovedet, skal hviderne være stive nok til ikke at falde ud.

Læg æggeblommerne i en separat skål med sukkeret og pisk ved høj hastighed i 2-3 minutter
eller indtil tyk og cremet og blandingen efterlader et tykt båndlignende spor, når piskerisene løftes.
Hæld den afkølede chokolade i og vend forsigtigt sammen til det er godt blandet.

Rør forsigtigt to store skefulde af æggehviderne i chokoladeblandingen for at løsne blandingen,
og vend derefter de resterende æggehvider i. Sigt kakaoen i, og vend den let i.
Hæld blandingen i den forberedte form.

Bages i 20-25 minutter eller indtil den er hævet og toppen føles fast og let sprød.
Tag den ud af ovnen, lad den stå i formen (forvent at rouladen falder og revner lidt)
og stil til side, til den er kold.

Pisk fløden til den danner bløde toppe, når piskeriset fjernes.

Læg et stort stykke bagepapir på arbejdsfladen og drys det let med flormelis.
 Vend rouladen ud på papiret, så dens beklædningspapir er ovenpå, og pil derefter forsigtigt papiret af.
Smør rouladen med flødeskum, og efterlad en kant på ca. 2 cm hele vejen rundt om kanterne

Med en af ​​de korteste kanter mod dig, lav et snit langs den med en skarp kniv, og gå cirka halvvejs gennem dejen.
Dette vil hjælpe med at skabe et tæt center af spiralen.
Rul nu denne afskårne kant stramt over til at starte med,
og brug papiret til at hjælpe med at fortsætte den stramme rulning
ved at trække den væk fra dig, mens du ruller.
Bare rolig, hvis rouladen revner - det er helt normalt og en del af dens charme.

Afslut med sammenføjningen nedenunder,
og løft derefter rouladen over på en tallerken
eller et bord med en stor bred spatel.
Drys med flormelis.

Fra

Youtube




Sidst Uploadet:
Friday June 14 2024 19:17:33

Sidst Redigeret:
14-6-2024



29