Konfekt
Flødeboller
Ingredienser: Bund/Kager: 75 g smør 125 g mel 1spsk sukker 1knsp salt 1 æggeblomme 1 spsk koldt vand Skum: 2 bægre pasteuriserede æggehvider (3 æggehvider) 125 g sukker 1 tsk vanillesukker Overtræk: ca. 125 g mørk chokolade 15 g palmin (eller smør) evt. kokosmel til drys |
Fremgangsmåde Hak smør og mel sammen med sukker og salt og saml hurtigt dejen med æggeblomme og koldt vand. Lad dejen hvile koldt ca. 30 min. Rul dejen ud i ½ cm tykkelse og udstik den i runde kager ca. 5 cm i diameter. læg dem på en bageplade med bagepapir, prik dem med en gaffel og bag dem gyldne ved 200 grader - ca. 8 min.Læg dem til afkøling på en rist. Bland æggehvider i en skål med sukker og vanillesukker og pisk dem over simrende vandbad, til de bliver glatte og luftige - ca. 8-10 min. med en håndmikser. Sprøjt marengsmassen som kupler på de afkølede kager - brug en sprøjtepose med glat tyl. Stil kagerne i fryseren 1 times tid. Smelt chokoladen og palmin over vandbad og dyp flødebollerne i chokoladen. Drys evt. med kokos og lad dem tørre. |
Sidst Uploadet: Saturday March 16 2024 06:18:32 Sidst Redigeret: 4-2-2021 |