Konfekt


Flødeboller 2




Ingredienser:
35-40 stk

Sukkermasse:
80g glukosepulver
230 g sukker
0,75 dl koldt vand
1 vaniliestang

Skummet:
20 g æggehvidepulver
1 dl - 40 g C. varmt vand

Chokoladeovertræk:
500g mørk chokolade. 58% kakaoindhold

Vafler eller vaffelbunde

Pynt


Fremgangsmåde:

Bland æggehvidepulveret og det 40 g C. varme vand i en skål.
Pisk til massen er som stiftpiskede æggehvider.

Sukkermassen:  Glukosepulver og sukker blandes sammen med vand, vaniliekorn og vaniliestangen i en gryde.
Masses koges op til 117 g C., vaniliestangen fjernes. Sukkermassen tilsættes i en tynd stråle til de stiftpiskede æggehvider, samtidig med der piskes forsigtigt i skummet. Pisk indtil skummet er stift.
Kom skummet i en sprøjtepose og klip ca. 5 cm af spidsen og sprøjt skummet ud på vaflerne.
Lad flødebollerne stå i ca. 1½ time.

Chokolade temperering:

Varm vand op i en gryde til kogepunktet. Sær en plastikskål der slutter tæt til gryden på.
Hæld 2/3 af chokoladeknapperne i skålen, smelt til 45 g C. - husk at røre rundt i chokoladen.
Når de 45 g C er nået tages skålen af.
Nu tilsættes 2-3 håndfulde usmeltet chokolade og rør rundt til de er smeltet..
Derefter tilsættes mindre portioner chokolade til temperaturen er på 31 g C.
Nu er chokoladen klar til at overtrække med.


---------

Mørk ChokoladeSmelt til 45 g C.Arb. temp. 31 g C.
Fløde ChokoladeSmelt til 42 g C.Arb. temp. 30 g C.
Hvid ChokoladeSmelt til 40 g C.Arb. temp. 29 g C.


Flødeboller m smag:
Grundopskrift + 1 spsk frysetørret passionsfrugt
1 spsk. frysetørret hindbærpulver
1 spsk. frysetørret blåbærpulver

1-2 spsk lakridsgranulat





Sidst Uploadet:
Saturday March 16 2024 06:18:33

Sidst Redigeret:
4-2-2021



223