Konfekt
Flødeboller 2
Ingredienser: 35-40 stk Sukkermasse: 80g glukosepulver 230 g sukker 0,75 dl koldt vand 1 vaniliestang Skummet: 20 g æggehvidepulver 1 dl - 40 g C. varmt vand Chokoladeovertræk: 500g mørk chokolade. 58% kakaoindhold Vafler eller vaffelbunde Pynt |
|||||||||
Fremgangsmåde: Bland æggehvidepulveret og det 40 g C. varme vand i en skål. Pisk til massen er som stiftpiskede æggehvider. Sukkermassen: Glukosepulver og sukker blandes sammen med vand, vaniliekorn og vaniliestangen i en gryde. Masses koges op til 117 g C., vaniliestangen fjernes. Sukkermassen tilsættes i en tynd stråle til de stiftpiskede æggehvider, samtidig med der piskes forsigtigt i skummet. Pisk indtil skummet er stift. Kom skummet i en sprøjtepose og klip ca. 5 cm af spidsen og sprøjt skummet ud på vaflerne. Lad flødebollerne stå i ca. 1½ time. Chokolade temperering: Varm vand op i en gryde til kogepunktet. Sær en plastikskål der slutter tæt til gryden på. Hæld 2/3 af chokoladeknapperne i skålen, smelt til 45 g C. - husk at røre rundt i chokoladen. Når de 45 g C er nået tages skålen af. Nu tilsættes 2-3 håndfulde usmeltet chokolade og rør rundt til de er smeltet.. Derefter tilsættes mindre portioner chokolade til temperaturen er på 31 g C. Nu er chokoladen klar til at overtrække med. ---------
Flødeboller m smag: Grundopskrift + 1 spsk frysetørret passionsfrugt 1 spsk. frysetørret hindbærpulver 1 spsk. frysetørret blåbærpulver 1-2 spsk lakridsgranulat |
Sidst Uploadet: Saturday March 16 2024 06:18:33 Sidst Redigeret: 4-2-2021 |