Mælkeprodukter


Fetaost




Ingredienser & Fremgangsmåde:
1. 8 l. gårdmælk opvarmes til 65 C°
2. Afkøles til 32 C° Tilsæt syrevækker (1 dl kærnemælk eller andet), lad det stå i 30 min.
3. Tilsæt 3 ml osteløbe udrørt i 6 ml koldt vand og en knivspids lipaseenzym
4. Lad mælken løbe 1 time.
5. Skær koaglet i ensartede tern og lad det stå 20 min.
6. Gør forme og bakker rene.
7. Rør i ostemassen af og til de næste 20 min.
8. Tag 7½ dl valle fra.
9. Rør i ostemassen af og til de næste 20 min.
10. Massen hældes i forme.
11. Vendes 2. gange med 10 min mellemrum.
12. Vendes 2-3 gange det næste døgn.
13. Næste dag måles pH til 4,7-4,9
14. Lav en saltopløsning på 100g til 1 l vand
15. Skær osten i tern og hæld kold saltlage over. Lad osten stå 1 døgn
16. Lav en krydderolie med hvidløg og evt. purløg og hæld den over osten.
17. Er spiseklar efter 1 uge i køleskab





Sidst Uploadet:
Saturday March 16 2024 06:33:54

Sidst Redigeret:
4-2-2021



237