Mælkeprodukter
Fetaost
Ingredienser & Fremgangsmåde: 1. 8 l. gårdmælk opvarmes til 65 C° 2. Afkøles til 32 C° Tilsæt syrevækker (1 dl kærnemælk eller andet), lad det stå i 30 min. 3. Tilsæt 3 ml osteløbe udrørt i 6 ml koldt vand og en knivspids lipaseenzym 4. Lad mælken løbe 1 time. 5. Skær koaglet i ensartede tern og lad det stå 20 min. 6. Gør forme og bakker rene. 7. Rør i ostemassen af og til de næste 20 min. 8. Tag 7½ dl valle fra. 9. Rør i ostemassen af og til de næste 20 min. 10. Massen hældes i forme. 11. Vendes 2. gange med 10 min mellemrum. 12. Vendes 2-3 gange det næste døgn. 13. Næste dag måles pH til 4,7-4,9 14. Lav en saltopløsning på 100g til 1 l vand 15. Skær osten i tern og hæld kold saltlage over. Lad osten stå 1 døgn 16. Lav en krydderolie med hvidløg og evt. purløg og hæld den over osten. 17. Er spiseklar efter 1 uge i køleskab |
Sidst Uploadet: Saturday March 16 2024 06:33:54 Sidst Redigeret: 4-2-2021 |