Middage


Boller i Carry-sovs




Ingredienser:

Kødboller
500g - ½ hakket svinekød og ½ hakket kalvehød
3/4  tsk. salt
3/4  dl mel
ca. 1½ dl mælk
1 æg
1 tsk løgpulver eller 1 spsk fint hakket løg (15g)
1/4 tsk peber

PS! Til boller i karry koges bollerne i vand tilsat salt : 1 tsk. salt til 1 l vand.


Sovs
Margarine
1 spsk madras Carry
2 dl mel
15 dl kødvand
4 dl. mælk
ca. 1  tsk salt

Fremgangsmåde

Farsen formes til små kødboller og koges i kogende vand tilsat 1 tsk. salt pr liter,
til de er faste og gennemkogte.

Tag bollerne op og kom 1½ l kødsaft vand i et litermål til sovs.

Sovs:
Margarinen smeltes og carryen brændes af.
Mel tilsættes og der laves en opbagning med kødvandet, som tilsættes lidt ad gangen. 
Mælk tilsættes og smages til med salt.


Ris:
Personer12345678910
Ris i dl.12345678910
Vand i dl.1,32,645,36,689,310,61213,3
Salt i tsk.0,20,50,70,911,31,61,822,2


Vask risen
Bring vand og salt i kog i en gryde med låg.
Kom risene i og skru ned for blusset så det hele kun simre koger - kom låget på igen
Kog i 12 min
Tag gryden af blusset og lad  den stå i 12 min
Risene er færdige og løsnes med en ske.




Sidst Uploadet:
Wednesday April 10 2024 18:22:21

Sidst Redigeret:
10-4-2024



279