Middage
Boller i Carry-sovs
Ingredienser: Kødboller 500g - ½ hakket svinekød og ½ hakket kalvehød 3/4 tsk. salt 3/4 dl mel ca. 1½ dl mælk 1 æg 1 tsk løgpulver eller 1 spsk fint hakket løg (15g) 1/4 tsk peber PS! Til boller i karry koges bollerne i vand tilsat salt : 1 tsk. salt til 1 l vand. Sovs Margarine 1 spsk madras Carry 2 dl mel 15 dl kødvand 4 dl. mælk ca. 1 tsk salt |
||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Fremgangsmåde Farsen formes til små kødboller og koges i kogende vand tilsat 1 tsk. salt pr liter, til de er faste og gennemkogte. Tag bollerne op og kom 1½ l kødsaft vand i et litermål til sovs. Sovs: Margarinen smeltes og carryen brændes af. Mel tilsættes og der laves en opbagning med kødvandet, som tilsættes lidt ad gangen. Mælk tilsættes og smages til med salt. Ris:
Vask risen Bring vand og salt i kog i en gryde med låg. Kom risene i og skru ned for blusset så det hele kun simre koger - kom låget på igen Kog i 12 min Tag gryden af blusset og lad den stå i 12 min Risene er færdige og løsnes med en ske. |
Sidst Uploadet: Wednesday April 10 2024 18:22:21 Sidst Redigeret: 10-4-2024 |