Middage
Farsbrød Græsk med agurkesalat
Ingredienser: 4 Pers 1 dl. løse ris 1½ dl. vand ½ tsk groft salt 250 g hakket svinekød 250 g hakket lammekød 1 æg 1 dl mælk 1 tsk groft salt friskkværnet peber FYLD: 2 spsk friskhakket persille ½-1 fed knust hvidløg 1 lille hakket zittauerløg 100 g Dansk Fetaost 20g smør AGURKESALAT MED YOUGHURT 4 dl. yoghurt ½-1 fed knust hvidløg ½-1 tsk groft salt friskkværnet peber 1 agurk i små terninger |
Fremgangsmåde Bagetid ca 60 min ved 200g Kom risene i kogende vand med salt. Rør rundt til vandet atter kommer i kog. Læg låg på og kog risene ved svag varme 12 min.. Tag gryden fra varmen og lad den stå endnu 12. min. Rør kød, æg, mælk og krydderier til en fars. Tilsæt de kogte, let afkølede ris. FYLD: Bland persille, hvidløg og løg sammen, og smuldr osten heri. Smør et ovnfast fad, og læg heri fars og fyld lagvis, så det danner et lille brød. Begynd og slut med et lag fars. Fordel smørklatter over farsbrødet, og bag retten midt i ovnen. SALAT: Smag yoghurten til med hvidløg, salt og peber og vend agurketerningerne heri. Stil salaten koldt indtil serveringen TIPS: I stedet for lammekød kan anvendes oksekød. Dansk Fetaost er velegnet til salat, fx sammen med zittauerløg, tomater og grøn salat og dertil en olie -eddikedressing. |
Sidst Uploadet: Saturday March 16 2024 08:29:03 Sidst Redigeret: 2-2-2021 |