Middage
Forloren Hare
Ingredienser: 4 Pers ½ kg hakket oksekød ½ tsk salt 1/4 tsk peber ½ tsk ingefær ½ tsk. tør gul sennep 1 æg 1 spsk revet løg 4-6 spsk vand eller bouillon 3 spsk rasp 1 lille pakke skiveskåret bacon ca. 2 dl bouillon ca. 1 dl piskefløde 1-2 tsk rønnebær- eller ribsgelé TILBEHØR: Hasselback kartofler rønnebær- eller ribsgelé, usødet æblemos |
Fremgangsmåde Ælt kødet med krydderier, æg, væske og rasp. Form farsen til et aflangt brød. Læg det i et velsmurt, ildfast fad eller lille bradepande. Læg baconskiverne tæt sammen på skrå over kødet. Sæt fadet på ovnristen midt i ovnen ved 225 g i ca. 15 min. Hæld bouillon og fløde ved kødet, når det er let brunt. Dæmp varmen til 170 g og videresteg "haren" i 40-45 min. Dryp af og til "haren" under stegningen. Hæld stegeskyen fra haren gennem en sigte op i en kasserolle. Spæd evt. skyen op med mere bouillon og fløde. Lad skyen indkoge, og smag den til med lidt gelé. SERVERING: Læg haren på et bræt og skær den for i ikke for tykke skiver. Server den med hasselback kartofler, æblemos, rønnebær- eller ribsgelé samt skysovsen. HASSELBACK KARTOFLER: Beregn så mange mellemstore kartofler som familien spiser. Deskrælles og skæres i tynde skiver ca. 2/3 igennem. Kartoflerne pensles med lidt olie og drysses med salt. Kartoflerne lægges ved siden af haren, når denne sættesi ovnen. Så er kartofler og "hare" færdig samtidig. |
Sidst Uploadet: Saturday March 16 2024 08:29:03 Sidst Redigeret: 2-2-2021 |