Middage
Gulyás
Ingredienser: 3/4 -1 kg skært oksekød ca. 50 g svinefedt eller smør 3 dl hakket løg 1 fed hakket hvidløg 2-3 spsk mild paprika salt, peber ca. ½ tsk merian ca. ½ tsk kommen 3-4 flåede, ituskårne tomater 4-5 dl bouillon 1-2 dl creme fraiche Tilbehør: Kartoffelmos, evt. salat |
Fremgangsmåde Skær kødet i terninger. Brun fedtstoffet i en tykbundet gryde. Brun kødet heri ad 2-3 gange. Tag kødet op med hulske. Tilsæt evt. mere fedtstof. Svits løgene, til de er gyldne og klare. Tilsæt hvidløg, krydderier, kød og tomater. Dæmp varmen og lad kødet mørne under låg, 1-1 3/4 time. Tilsæt creme fraiche lige før retten er færdig. Servering: Server gulyás med kartoffelmos og evt. salat. TIPS: Gulyás kan tilberedes med en blanding af okse-, kalve- og eller svinekød. Fryseegnet 3 mdr. optøes direkte i gryde på ca. ½ time, og creme fraiche tilsættes først efter optøningen. |
Sidst Uploadet: Saturday March 16 2024 08:29:03 Sidst Redigeret: 4-2-2021 |